Férfi kosár: egy-egy győzelemre a döntőtől a Várad és a Vásárhely

Egy-egy győzelemre került a férfi kosárlabda-bajnokság döntőjébe jutástól a Nagyváradi CSM és a Marosvásárhelyi BC. Mindkét csapat 2-0-s előnyhöz jutott a három győzelemig tartó elődöntős sorozatában a Kolozsvári U-BT illetve a Bukaresti Steaua ellen.

A nagyváradiak az első, nehezen megnyert mérkőzés után a második összecsapáson sokkal magabiztosabban verték meg (67-61) pénteken este a vendég Kolozsvári U-BT-t. A mérkőzés alapvetően a védekezésről szólt, ebben nőtt ellenfele fölé Cristian Achim csapata. A sorozat most Kolozsvárra költözik, ahol az U az „életben maradásért” küzdhet szerdán. Hazai győzelem esetén a negyedik mérkőzést is a város új multifunkcionális sportcsarnokában rendezik pénteken este. Amennyiben Marcel Țenter tanítványainak sikerül kiegyenlíteniük a szériát, akkor a mindent eldöntő ötödik összecsapást Nagyváradon rendezik.

Óriási meglepetést szerzett szurkolóinak az alapszakasz ötödik helyén záró Marosvásárhelyi BC csapata a play-offban mutatott teljesítményével. A tigrisek azt követően, hogy a negyeddöntőben lenullázták a Craiovát, az elődöntőben is folytatták remeklésüket és két győzelemmel tértek haza az alapszakaszgyőztes Bukaresti Steaua otthonából. A BC  legjobbja a 26 pontig jutó Goran Martinics volt, aki 9 assziszttal és 5 labdaszerzéssel is hozzájárult csapata sikeréhez. Szászgáspár Barnabás tanítványai szerdán saját közönségük előtt biztosíthatják be döntőbe jutásukat.

Férfi kosárlabda, elődöntők, 2. mérkőzés

  • Nagyváradi CSM–Kolozsvári U-BT 67-61, a CSM 2-0-ra vezeti a sorozatot
  • Bukaresti Steaua–Marosvásárhelyi BC 66-78, a BC 2-0-ra vezeti a sorzatot

További összecsapások

  • Kolozsvári U-BT–Nagyváradi CSM (szerda 19.45 és péntek 20.15)
  • Marosvásárhelyi BC–Bukaresti Steaua (szerda 18.00 és péntek 17.00)

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?