Férfi kosár: parázs csata Váradon, a Tigrisek kiütötték a Steauát

A Nagyváradi CSM hazai pályán, a Marosvásárhelyi BC pedig idegenben jutott vezetéshez a férfi kosárlabda bajnokság három győzelemig tartó elődöntőjében a Kolozsvári U-BT, illetve a Bukaresti Steaua ellen. A sorozatok második összecsapásait pénteken rendezik.

Nagyon szoros volt a Nagyváradi CSM–Kolozsvári U-BT elődöntő első mérkőzése, a vendégek már az első negyedben átvették a vezetést, amit csak a végjátékban – a játékvezetők hathatós közreműködésével – vesztettek el. A remek hangulatot biztosító nagyváradi közönség kedvencei éltek a lehetőséggel és 72-71-re megnyerték az összecsapást.

A másik elődöntőben az alapszakaszt megnyerő Steauához látogató Marosvásárhelyi BC magabiztos győzelmet aratott a fővárosban, Szászgáspár Barnabás tanítványai 19 ponttal (90-71) nyertek a bakák ellen.

„Nagyon örülök a győzelemnek, amint vártuk, nagyon nehéz meccs volt. Jól kezdtünk, vezettünk 17 ponttal is, de egy-két elkapkodott támadás után a Steaua vérszemet kapott és kiegyenlítettek. Abban a periódusban a védekezés sem működött megfelelő szinten, rendszeresen lekéstünk a sarokról, onnan Troupe három triplával adta meg a hangot a Steaua felzárkózásához. Az elveszített támadásokat követően pedig gyors, könnyű pontokat kaptunk. Szerencsére a fiúk az időkérés alatt megértették, hogy higgadtan kell játszaniuk és ez bejött, visszatértünk a jó játékunkhoz, a fiúk mindent beleadtak, Gajovic két nulla fokos triplája pedig a kegyelemdöfést is megadta a fővárosiaknak. Ott törtek meg végleg” – értékelt a klub honlapján Szászgáspár Barnabás. 

Férfi kosárlabda, elődöntő

  • Nagyváradi CSM–Kolozsvári U-BT 72-71, a sorozatot a CSM vezeti 1-0-ra
  • Bukaresti Steaua–Marosvásárhelyi BC 71-90, a sorozatot a BC vezeti 1-0-ra

Pénteki mérkőzések

  • Nagyváradi CSM–Kolozsvári U-BT (20.00, DigiSport3)
  • Bukaresti Steaua–Marosvásárhelyi BC (18.00, DigiSport3)

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?