Férfi kosár: csak a Vásárhelynek jött össze a söprés

Mind a Nagyváradi CSM, mind pedig a Kolozsvári U-BT vesztesen hagyta el a pályát az országos férfi kosárlabda-bajnokság play-offjának negyeddöntőjében, így egyelőre csak a Marosvásárhelyi BC biztosította be helyét az elődöntőben.

A harmadik mérkőzések előtt mindhárom erdélyi csapatnak megadatott a lehetőség, hogy 3-0-s söpréssel jusson az elődöntőbe, ugyanis az első két összecsapáson legyőzte ellenfelét. Legnagyobb esélye erre a Maros-parti alakulatnak volt, ugyanis George Trif tanítványai két idegenbeli győzelem után a ligeti sportcsarnokban fogadták a SCM U Craiovát. A tigrisek végig vezetve, meggyőző  pontos győzelemmel 72-62 kvalifikálták magukat az elődöntőbe, ahol a bukaresti derbi (Steaua-Dinamo – jelenleg az állás 2-1 a bakák javára) nyertesével találkoznak.

Alapszakaszbeli helyezése és az első két mérkőzés menete alapján idegenben is a Nagyváradi CSM és a Kolozsvári U-BT számított esélyesebbnek a Galaci Phoenix és Nagyszebeni CSU ellen. A Duna-partiak óriásit harcoltak, hosszabbítás után gyűrték le (98-92) a Váradot; az erdélyi rangadón pedig a szebeniek az utolsó percben fordították meg az állást és harcolták ki a negyedik mérkőzés lehetőségét.

Férfi kosárlabda play-off

  • Galaci Phoenix–Nagyváradi CSM 98-92
  • Marosvásárhelyi BC–SCM U Craiova 72-62
  • Nagyszebeni CSU–Kolozsvári U-BT 93-91
  • Bukaresti Dinamo–Bukaresti Steaua 63-84

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?