Férfi kosár: kialakult a negyeddöntők párosítása

Szerda este lezárult az országos férfi kosárlabda-bajnokság alapszakasza, amelyet a Bukaresti Steaua nyert meg. Második helyen a Nagyváradi CSM végzett.

A Nagyváradi CSM játékosai azzal a tudattal futottak ki a pályára a Kolozsvári U-BT elleni mérkőzésen, hogy akkor van esélyük elcsípni az alapszakasz első helyét, ha a Bukaresti Steaua botlik a Nagyszebeni CSU ellen. A spekulációk elkerülése végett a mérkőzéseket egy időben játszották, viszont a fővárosból érkező hírek – a Steaua egyre inkább elhúzott – tét nélkülivé tették az Antonio Alexa sportcsarnokban telt ház előtt megrendezett erdélyi derbit. A csapatok ennek ellenére küzdöttek becsületesen, a mérkőzés az utolsó negyedben dőlt csak el (84-77) a hazaiak javára.

Az összecsapás után kérte meg barátnője kezét Török Roland, a Kolozsvári U nagyváradi születésű játékosa. Amalia igent mondott.

Fájó, és komoly következményekkel járó vereséget szenvedett saját csarnokában a Marosvásárhelyi BC, amely a SCM U Craiovával vívott élet-halál harcot a jobb play-offbeli helyezés érdekében. Az oltyánok győzelméhez (75-62) kétség sem fért, így a Maros-partiak elveszítették az utolsó forduló előtt még fennálló pályaelőnyüket.

Férfi kosárlabda, play-off, a negyeddöntők párosítása

  • Bukaresti Steaua CSM Eximbank-Bukaresti Dinamo
  • Nagyváradi CSM-Galaci Phoenix
  • Kolozsvári U-BT-Nagyszebeni CSU Atlassib
  • SCM U Craiova-Marosvásárhelyi BC

A három megnyert mérkőzésig tartó sorozatokat a jobban helyezett csapat csarnokában kezdik el április 17-20 között – a mérkőzéseket közvetítő televíziók által kialakított program szerint. 

Kimaradt?