Férfi kosár: Nagyvárad, Kolozsvár és Vásárhely fél lábbal már az elődöntőben

Fél lábbal már az elődöntőben érezheti magát Kolozsvár, Nagyvárad és Marosvásárhely férfi kosárlabdacsapata, mivel mindhárom alakulat 2-0-s vezetéshez jutott a három győzelemig tartó sorozatban.

A legnagyobb izgalmakat ismét a Marosvásárhelyi BC szurkolói élhették át, ugyanis kedvenceik ismét hosszabbítás után győztek az oltyán fővárosban. A Maros-partiak így kettős győzelemmel térnek haza Craiováról és továbbjutásukhoz meg kell nyerniük a következő két hazai mérkőzésük valamelyikét.

Szerdán este is telt ház várta a kolozsvári Horia Demian sportcsarnokban az U-BT és CSU kosarasait, a csapatok ez alkalommal fej-fej mellett haladtak az első félidőben, amely a vendégek 1 pontos vezetésével ért véget (33-34). Szokásál eltérően a kolozsvári csapat nem rontotta el a harmadik negyedet, amelyet 18-10-re megnyerve átvette a vezetést a tabellán. Az utolsó negyedben ismét felzárkózott a nagyszebeni alakulat, de 3 pontnál közelebb nem tudott kerülni. Az erdélyi rangadóként ismert rivalizálás következő két mérkőzését Nagyszebenben rendezik meg (csak egyet, ha azon a kolozsváriak győzni tudnak). 

Férfi kosárlabda, play-off

negyeddöntők

  • Nagyváradi CSM–Galaci Phoenix 103-79
  • SCM U Craiova–Marosvásárhelyi BC 96-99
  • Kolozsvári U-BT–Nagyszebeni CSU 72-67
  • Bukaresti Steaua–Bukaresti Dinamo 82-85

​A címlapon szereplő fotót Manases Sándor, a Kolozsvári U-BT hivatalos fotósa készítette.

Kapcsolódók

Kimaradt?