Férfi kosár: Kolozsvár nyerte a titkolózó csapatok erdélyi derbijét

Fura hangulatú mérkőzésnek adott otthont szombaton este Kolozsvár új multifunkcionális sportcsarnoka: a helybéli U-BT és a Marosvásárhelyi BC a jövő heti Román-kupa elődöntőre gondolva mintha inkább rejtegetni akarta volna valós erejét. A véderedmény (86-81) egy kusza összecsapás volt, ami felbosszantotta mindkét szurkolótábort.

A vendégek már a kezdetek kezdetén elárulták szándékaikat azzal, hogy a kispadon „felejtették” két legjobb játékosukat, az amerikai pontkirály Alhajji Mohamedet és a szerb magasbedobó Goran Gajovicsot.

Így aztán érthető módon a hazaiak sztárjátékosa, Kyndall Dykes volt a legtöbb kosarat szerző játékos a pályán, tavaly a vendégeknél is megfordult Dykes „különmeccset” folytatott a kispadon ülő Mohameddel, a két amerikai barátságosan heccelte, cukkolta egymás a mérkőzés lefolyása alatt.

A bajnokság 1-6-os alapszakaszának utolsó előtti fordulójában került sor a tabella élén álló két csapat mérkőzésére is, a Bukaresti Steaua 78-76-ra legyőzte a Nagyváradi CSM-t és átvette a vezetést a táblázaton. A fővárosiak a Nagyszebeni CSU-val csapnak össze az utolsó fordulóban, így - hacsak nem taktikáznak - minden valószínűséggel az első helyen végzik az alapszakaszt. A nagyváradiak második és a kolozsváriak harmadik helyéhez sem fér kétség. A 4-6-os mezőnyt alkotó Craiova, Marosvásárhely, Nagyszeben triót viszont 2 pont választja elegymástól (a Nagyszeben-Craiova mérkőzést vasaárnap este játsszák), itt még sok forgatókönyv lehetséges.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?