Kosár: utolsó másodperces hárompontossal nyert az U

Filip Adamovics a hosszabbítás utolsó másodpercében 8 méterről eresztette el azt a 3-pontos kosarat, amivel a Kolozsvári U-BT pénteken este megnyerte a SCM U Craiova elleni bajnoki mérkőzést. Győzelmükkel Marcel Țenter tanítványai ideiglenesen feljöttek a tabella második helyére.

Az új multifunkcionális sportcsarnokban lejátszott mérkőzésen mindkét alakulatnak voltak rossz, és … rosszabb periódusai, a játék minősége messze elmaradt az első osztályban megszokott szinttől. Az összecsapás elején a vendégek olyan gyatrán céloztak, hogy a mindegy 4000 fős hazai tábor már elkezdte sajnálni őket. Korai volt a lesajnálás, ugyanis ahogy javult az oltyánok dobószázaléka, úgy romlott az egyetemisták játéka, így nagyszünetre három pontosra csökkent az előnyük. 33-30.

A harmadik negyed egyértelműen a vendégeké volt, akik 9 pontra is elmentek és a játék képe alapján úgy tűnt, hogy elviszik a 2 pontot Kolozsvárról. A felzárkózásban ismét kulcsszerepe volt a csapatban egyre meghatározóbbá váló Török Rolandnak, aki távolról és a palánk alól is betalált. Pár másodperccel a rendes játékidő vége előtt a Craiova legjobbja, a törpeméretű Johnson büntetőt dobhatott 62-61-es állásnál, de a hazaiak nagy örömére csak egyet tudott értékesíteni. Jöhetett a hosszabbítás.

Az elején itt is minden az oltyánok kedve szerint alakult, viszont jobb százalékkal büntetőző hazaiak 73-74-re zárkóztak fel 10 másodperccel a vége előtt. A volt kolozsvári Darius Hargrove elhibázott egy szabaddobást, a lepattanót megszerző Filip Adamovics  egy másodperccel a vége előtt 8 méterről eleresztette a labdát, ami elsüllyedt az ellenfél kosarában. 76-74.

Az önfeledt ünneplés pillanataiban mindenki - játékosok és nézők is - elfelejtette, hogy épp egy milyen pocsék minőségű mérkőzésen voltak túl.

Kapcsolódók

Kimaradt?