Sznúker-vb: Mark Selby megduplázta a leicesteriek örömét

A szívroham környékezhette az örömhíreket nehezebben viselő leicesteri sportrajongókat hétfő este: negyed órával azután, hogy csapatuk megnyerte az angol bajnokságot, a város szülötte, Mark Selby másodszor is kezébe vehette a sznúker-világbajnoknak járó trófeát.

A világranglistát vezető játékos 32 frémben, 18-14-re győzte le a sheffieldi Crucible színházban tartott döntőben a kínai Ting Csün-hujt. A „leicesteri bohóc” ezzel megismételte 2014-es teljesítményét, és belépett a többszörös sznúker-világbajnokok eddig csak 12 tagú elit klubjába. Örömét a 330 ezer fontos pénzjutalom tette teljessé, és az csak bónusz, hogy megőrizte első helyét a világranglistán.

A döntő előtt a fogadási irodák a tornán végig magabiztosan játszó, rekordokat beállító kínai játékost tartották favoritnak. Ehhez képest a 32 éves Mark Selby már a finálé első óráiban a földbe döngölte ellenfelét: az első felvonás második félidejének közepén 6-0 volt az állás a javára.

Ez az eredmény már megjósolta a végkifejletet, ugyanis az idei világbajnokságon a veterán Alain Mcmanus kivételével egyetlen olyan játékosnak sem sikerült a maga javára fordítania a mérkőzést, akinek ellenfele az első felvonásokban legalább két-három ponttal vezetett (még a sznúkerzseni Ronnie O’Sullivannak és az őt legyőző Barry Hawkinsnak sem).

A kínai játékos szurkolói elkezdhettek reménykedni, amikor Ting a második felvonás végén, 8-7-nél már majdnem utolérte az angolt. Ám végül hétfőn 10-7-ről folytatódott a küzdelem. Ting ismét felzárkózott ugyan 11-10-re, de Selby újra elhúzott, s végül 18-14-re győzött.

Az újdonsült világbajnokot egyébként idén nyáron élőben is láthatják játszani az erdélyiek. Mark Selby igen rangos társaságban, egy ötszörös és egy hatszoros világbajnokkal, Ronnie O’Sullivannal és Steve Davisszel együtt tart bemutató mérkőzéseket Kolozsváron június 18-19. között. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?