Idén nem lesz hatodszor világbajnok a sznúkerzseni

Drámai csatában, döntő frémben maradt alul hétfő este az angol sznúkerzseni, Ronnie O’Sullivan honfitársával, Barry Hawkins-szal szemben a sheffieldi Crucible színházban zajló világbajnokság nyolcaddöntőjében. 

Az idei szezonzáró verseny eddigi legjobb összecsapásának tartott mérkőzésen a világranglista 11. helyén álló Hawkins végig vezetett, és mikor már csak egy lépésre volt a negyeddöntőbe jutástól, amikor a gyors játékstílusa miatt Rakétának is becézett O’Sullivan 12-9-ről pillanatok alatt döntő frémig lökte a meccset.

Az utolsó, 25. frém taktikai biztonsági lökésekkel kezdődött, és a világranglista hatodik helyén álló O’Sullivan hibázott először. Ezt kihasználva Hawkins 56 pontos brékig jutott, de a Rakéta kapott egy végső esélyt. O’Sullivan azonban csupán 14 pontig jutott, mert a fehér golyót véletlenül  belökte az egyik lyukba. Ezután Hawkins már nem kegyelmezett.   

A 36 éves Barry Hawkinsnak tizennégy év után sikerült újra győznie a 40 éves, ötszörös világbajnok O’Sullivan ellen. A legutóbbi találkozásuk, az idei Masters torna döntőjében 10-1-re végződött O’Sullivan javára.

Úgy tűnik, Hawkins egész évben a Crucible-beli szereplésre készül, hiszen ő az egyetlen játékos, akinek három egymás követő évben is sikerült eljutnia a világbajnokság elődöntőjébe. Ahhoz hogy a sorozat folytatódjon, Hawkinsnak a hongkongi Marco Fu ellen kell diadalmaskodnia.

O’Sullivan szerint Barry megérdemelte a győzelmet, de természetesen csalódott, hogy nem tudott nyerni. Kiesése ellenére jobban teljesített, mint a győztes Hawkins, hiszen négy 100 pont fölötti brékkel és 1409 ponttal zárta a megmérettetést.  

 Az O’Sullivan-Hawkins-meccs volt az utolsó második körös mérkőzés, így kedden a negyeddöntőkkel folytatódik a világbajnokság.

A negyeddöntő párosításai:

Alan McManus–John Higgins

Ding Junhui–Mark Williams

Marco Fu–Barry Hawkins

Kyren Wilson–Mark Selby

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?