Sznúker-vb: izgalmas csaták a nyolcaddöntő utolsó két helyéért

A világranglista 10. helyén álló angol Joe Perrynek is véget ért a világbajnokság az első körben, miután izgalmas csatában, döntő frémben 9-10-re kikapott csütörtök este honfitársától, Kyren Wilsontól.

A világranglista 19. helyén álló, 24 éves Wilsont a sznúker egyik fiatal tehetségének tartják. Tavaly szeptemberben nyerte meg első pontszerző tornáját, 10-9-re győzte le Judd Trumpot a Shanghai Masters döntőjében. Az Úriembernek is becézett Perry a hetedik top 16-os játékos, aki már az első körben búcsúzik Sheffieldtől.

 A Crucible színházban zajló torna hetedik versenynapján Perry és Wilson mellett az angol Judd Trump és a kínai Liang Wenbo küzdött a nyolcaddöntőbe jutásért. Az első felvonás után úgy tűnt, hogy a bristoli játékos is Stuart Bingham, Neil Robertson és Shaun Murphy sorsára jut, miután a második legjobb kínai sznúkeres 6-3-ra vezetett ellene. Az angolnak sikerült megfordítania a mérkőzést, így végül 10-8-as eredménnyel a nyolcaddöntőbe jutott, ahol Wenbo honfitársa, a legjobb kínai játékos Ding Junhui lesz az ellenfele.

A Crucible színházban csütörtökön már elkezdődtek a nyolcaddöntő első összecsapásai is: a hongkongi Marco Fu az első felvonás után 5-3 vezet a skót Anthony McGill ellen, az angol Allister Carter és a skót Alan McManus küdelmének első felvonása pedig szintén 5-3-mal zárult.

A nyolcaddöntők további párosításai:

Allister Carter–Alan McManus (5-3)

Ricky Walden–John Higgins

Judd Trump–Ding Junhui

Mark Williams–Michael Holt

Anthony McGill– Marco Fu (3-5)

Barry Hawkins–Ronnie O'Sullivan

Mark Allen–Kyren Wilson

Sam Baird–Mark Selby

 

Kapcsolódók

Kimaradt?