Női kézi: Szűcs Gabiék kijutottak a riói olimpiára

Kijutott a 2016-os riói olimpiára Románia női kézilabda-válogatottja, miután megnyerte a dániai Aarhusban megrendezett olimpiai pótselejtezőt.

A kijutás szempontjából legfontosabb mérkőzést már pénteken este lejátszották Cristina Neaguék, amikor a házigazda Dániát magabiztos játékkal, fölényesen (32-25) megverték. A szombati mérkőzésen csak a gólkülönbség kérdése merült fel Uruguay ellen (36-19), ugyanis előre lehetett tudni, hogy a dél-amerikaiak „nem versenyeznek egy súlycsoportban” a dán, román, montenegrói trióval.

A csoportgyőzelemért vasárnap este a román és a montenegrói válogatott úgy csapott össze, hogy előző két mérkőzése megnyerésével már mindkét csapat kijutott az olimpiára. Tomas Ryde és montenegrói kollegája is tartalékosan állította fel csapatát, a két legnagyobb sztár, Neagu és Bulatovics egy percet sem játszott. A mérkőzést 50 percig a románok irányították, viszont az utolsó 10 percben a montenegróiak feltámadtak így az összecsapás 23-23-as döntetlennel ért véget. Az olimpiai pótselejtezőt jobb gólarányának köszönhetően a románok nyerték meg.

Románia női kézilabda-válogatottja negyedik alkalommal jutott ki az ötkarikás játékokra, legutóbb a 2008-as pekingi olimpián vett részt. Előtte az 1976-os montreali és a 2000-es sydneyi olimpián szerepelhetett. Legjobb helyezését – negyedik – Kanadában érte el.

A RIÓI OLIMPIA NŐI KÉZILABDATORNÁJÁNAK MEZŐNYE
Brazília
Spanyolország
Angola
Argentína
Dél-Korea
Norvégia
Hollandia
Franciaország
Románia
Montenegró
Oroszország
Svédország

Kapcsolódók

Kimaradt?