Női kézi-vb: a címvédő búcsúztatásával negyeddöntősök a román lányok

A címvédő brazil válogatott kiejtésével Románia női kézilabda-válogatottja hajtotta végre a Dániában zajló világbajnokság nyolcaddöntőinek legnagyobb fegyvertényét: bár Brădeanuék a csoportból negyedikként jutottak be az egyenes kieséses szakaszba, itt minden előzetes várakozást felülmúlva 25-22-re legyőzték a cariocas-lányokat.

Vasárnap négy nyolcaddöntőt játszottak le a Dániában zajló női kézilabda-világbajnokságon.

BRAZÍLIA–ROMÁNIA

A románok csoportnegyedikként jutottak tovább, csupán Puerto Ricót és Kazahsztánt verték meg. Hogy ez mennyire nem számít már ilyenkor, az egyenes kieséses szakaszban, azt a brazilok a saját bőrükön tapasztalták meg. Paula Ungureanuval nem bírtak, a románok 13–8-as előnybe kerültek kapusuk védéseire alapozva. A második félidőben a dél-amerikaiak feljöttek egy gólra, de egyenlíteniük nem sikerült, a románok – akinél az örökifjú Aurelia Brădeanu volt a legeredményesebb hét góllal – jutottak tovább, ők játszanak a negyeddöntőben Dániával.

DÁNIA–SVÉDORSZÁG

Kiegyenlített első negyedóra után a dánok egyértelmű fölényét hozta a szünet előtti periódus, a svédek sokat hibáztak, ennek pedig az lett a vége, hogy nyolcgólos hátrányt szedtek össze. A biztos előny tudatában kicsit kiengedtek a hazaiak, ennek pedig az lett a következménye, hogy három gólra feljött Svédország. Közelebb azonban már nem tudott zárkózni, a dánok még idejében kapcsoltak, és a hajrá már jutalomjáték volt a számukra.

NÉMETORSZÁG–NORVÉGIA

A norvégok viszonylag „lassabb” kezdés után üzemi hőfokra kerültek, és már a szünetben öt góllal vezettek a németek ellen. A folytatásban nem nagyon kellett megerőltetniük magukat, hatgólos sikerrel jutottak tovább. A győri Heidi Löke 9 gólig jutott. 

HOLLANDIA–SZERBIA

Azt tudtuk, hogy jók a hollandok (évről évre egyre jobbak), és azt is, hogy a legutóbbi vb-n ezüstérmet szerző szerbeknél nem játszanak legjobbjaik, de hogy ilyen nagy különbség lesz a két csapat között, arra valószínűleg nem sokan számítottak. A németalföldiek már az első félidőben állva hagyták déli szomszédainkat, a szünet után már „csak” öt góllal növelték előnyüket. 

Eredmények

  • Brazília–Románia 22–25 (8–13) 
  • Németország–Norvégia 22–28 (10–15)
  • Dánia–Svédország 26–19 (15–7)
  • Hollandia–Szerbia 36–20 (17–6)

A HÉTFŐI PROGRAM

  • Lengyelország-Magyarország (19.00, Tv: Sport1)
  • Montenegró–Angola, Herning (21.45 Tv: Sport2)
  • Spanyolország–Franciaország (18.45, Tv: Sport2)
  • Oroszország–Dél-Korea (20.30)

Kapcsolódók

Kimaradt?