A sznúker fővárosává változott egy napra Kolozsvár

A sznúker fővárosává változott egy napra Kolozsvár, hiszen pénteken este John Higgins és Ken Doherty személyében öt világbajnoki cím „látogatott” a Horia Demian sportcsarnokba. A két világsztár bemutató mérkőzését 2000 fős hozzáértő közönség tekintette meg, bizonyítva, hogy jó helyen lesz Kolozsváron az ősszel megrendezésre kerülő Európa-bajnokság.

A gálamérkőzést megelőzően két kolozsvári fiatal amatőr játékos lehetőséget kapott arra, hogy játsszon egy-egy frémet a sztárjátékosokkal, majd „vegyespárosban” is keresztezték dákóikat.

A világranglista 6. helyén álló skót John Higgins kirobbanó formát mutatott, a gálamérkőzés harmadik frémjében csak sárga érthetetlenül gyenge meglökése akadályozta meg a maximális brék elérésében. Előzőleg feketékkel kombinálva tűntette el a 15 piros golyót. Ekkor 3-0-ra alakult az öt megnyert játszmáig tartó mérkőzés állása.

A szórakoztatás teljessége érdekében ekkor fordulatot vett a mérkőzés, Doherty látványosan feljavult és végül 5-4-re megnyerte a mérkőzést.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?