Kolozsváron tartják az első sznúker Európa-bajnokságot

Nem Bukarest, hanem Kolozsvár lesz a házigazdája az első sznúker Európa-bajnokságnak. A tornát októberben tartják a kincses város új sportcsarnokában.

Ezt Adrian Thiess nyilatkozta a stiridesport.ro-nak, ugyanaz az üzletember, aki szervezi az ötszörös világbajnok Ronnie O'Sullivan romániai bemutató mérkőzéseit. A hírt megerősítette a Maszolnak Kinizsi Zoltán, a sportcsarnok aligazgatója is.

Azt már korábban bejelentették, hogy Romániában szervezik a sznúker történetének első – hivatásos játékosoknak fenntartott –Európa-bajnokságát. Az eredeti elképzelések szerint a tornát a fővárosban tartották volna, ám a szervezők meggondolták magukat.

Adrian Thiess szerint Bukarestben nem találtak megfelelő helyszínt a bajnokság lebonyolítására, az új kolozsvári sportcsarnok azonban „tökéletesen megfelel a célnak”. Az üzletember elmondta, a tornán 128 hivatásos játékos vesz részt a világ legjobbjai közül, és nem csak Európából. Thiess szerint Ronnie O'Sullivan is jelezte már a részvételi szándékát.

Az egy hétig tartó Európa-bajnokság rendkívül rangos eseménynek ígérkezik. A mérkőzéseket a tervek szerint 18 nyolc tévécsatorna készül közvetíteni, a világ 89 országában, 100 millió nézőnek.

Kapcsolódók

Kimaradt?