Robertson 147-es brékkel nyerte a sznúker Egyesült Királyság bajnokságát

Neil Robertson győzelmével ért véget Yorkban a sznúker Egyesült Királyság bajnoksága, amelynek döntőjét a torna 1977 óta íródó történetében először két „tengerentúli” játékos vívta. Az ausztrál Neil Robertson 10:5-re győztött a kínai Liang Ven-pó ellen.

A döntő első szakaszát Robertson 5:3-ra hozta. A hatodik frémben meglökte minden sznúkerjátékos egyik nagy álmát, a 147-es maximális bréket. A nézők már jó régen láthattak maximális pontsorozatot, legutóbb februárban az angol David Gilbert lökött ennyit.

Liang Ven-po nem játszott rosszul, de nem tudta folyamatosan hozni azt a játékát, amellyel eljutott a döntőig. Az esti szakaszban csak pillanatokra villant meg a kínai, és bár Robertson sem játszott hibátlanul, végül felőrölte Liang Ven-po ellenállását.

A győztes ausztrál 150 ezer fontot kapott az első helyért, de a maximum brékért további 44 ezret vehetett át. Robertson karrierjének harmadik maximum brékje volt ez, hivatalosan pedig 115. a sportág történetében. Az ausztrál játékos ezzel a sikerrel a negyedik Triple Crown trófeáját szerezte meg, és az utóbbi háromból kétszer ő nyerte az Egyesült Királyság bajnokságát. 

 

Kapcsolódók

Kimaradt?