Sznúker-világbajnokot avattak a Crucible színházban

Érdekfeszítő, összesen közel tíz órán át tartó küzdelemben 18-15-re legyőzte hétfő este Stuart Bingham a sheffieldi sznúker-vb döntőjében Shaun Murphyt, és elnyerte a világbajnoki címért járó trófeát.

A két angol játékos a hivatásos sznúker történetének 39. vb-döntőjét játszotta a legendás Crucible színházban. Stuart Bingham a tornák huszadik világbajnoka, korábban egyszer sem nyerte el a címet, Shaun Murphynak ez egyszer már sikerült. A trófea mellett a győztes 300 ezer, ellenfele 125 ezer font sterlingről szóló csekket kapott.

A döntő lélektanilag a 15-15-ös állásnál, a 31. frémben dőlt el Bingham javára. A fordulatokban gazdag játszma több mint egy órán át tartott az átlagos húsz perc helyett. Bár Murphy a frémben vezetett, ellenfele olyan sznúker-helyzetbe hozta, amiből csak 24 büntetőpont árán tudott kikeveredni. 

A döntő favoritja a fogadóirodáknál egyértelműen Stuart Bingham volt. A 38 éves angol győzelme azonban nem olyan nagy meglepetés, hiszen korábban elbúcsúztatta a tornától a nála jóval tehetségesebbnek tartott Ronnie O`Sullivant és Judd Trumpot is. 

Kapcsolódók

Kimaradt?