Sznúker-vb: ilyen döntőt kevesen jósoltak volna

Stewart Bingham és Shaun Murphy csap össze a sznúker világbajnokság vasárnap délután kezdődő döntőjében, miután szombat este Bingham rendkívül szoros találkozón, 17-16-ra legyőzte fiatalabb angol honfitársát, Judd Trumpot.

Stewart Bingham szombat este bebizonyította: nem volt véletlen, hogy a negyeddöntőben hazaküldte a Sheffielben zajló sznúker világbajnokságról a torna favoritját, Ronnie O`Sullivant. Ugyanezt tette az elődöntőben az utóbbi évek egyik legnagyobb fiatal tehetségének tartott Judd Trumppal is.

Bingham győzelme a mindvégig szoros találkozó 33. frémjében, 16-16-os állásnál dőlt el. Titka vélhetően az volt, hogy mindvégig megőrizte higgadtságát, Trumpnak pedig hiába voltak zseniális lökései, túl sokat kockáztatott. A legendás Crucible színházban tartott torna történetében egyébként igen ritkán fordult elő, hogy egy elődöntő kimenetele az utolsó lehetséges játszmán múljék.

Bingham azzal a Shaun Murphyval játssza a döntőt, aki valósággal átgázolt a másik elődöntőben Barry Hawkinson (17-9). A két napig tartó összecsapás vasárnap, román idő szerint 17.30-kor kezdődik, a Eurosport élőben közvetíti.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?