A sznúker legjobbjai érkeznek Kolozsvárra júniusban

Az októberi sznúker Európa-bajnokságot megelőzően, amelyen a világ legjobb 128 játékosa vesz majd részt, a kolozsváriak már nyáron láthatnak élőben játszani négy volt világbajnokot. Az angol Mark Selby, Shaun Murphy, Steve Davis és az ausztrál Neil Robertson június 11-12-én bemutató mérkőzést tart a kincses város új sportcsarnokában.

Mark Selby éppen azt a Ronnie O'Sullivant győzte le a 2014-es világbajnokság döntőjében, aki április elején tart újabb bemutató mérkőzéseket a román fővárosban. Shaun Murphy azzal írta be magát 2005-ben a sznúker történelmébe, hogy kvalifikációs ágról érkezve nyerte meg a világbajnokságot. Neil Robertson 2010-ben emelte a magasba a sznúkeresek áhított trófeáját a sheffieldi Crucible színházban, a hatszoros világbajnok Steve Davis pedig az első játékos, aki hivatalos, tévék által közvetített meccsen maximum bréket lökött.    

A gálát kezdeményező  Adrian Thiess üzletember gsp.ro-nak elmondta, a bemutató mérkőzéseket a bukaresti rendezvény mintájára szervezik: első nap két-két sznúkeres játszik, a második nap a vesztesek kisdöntőt, a gyzőtesek nagydöntőt játszanak. „Kolozsvár értekes ajándékot kap az októberi sznúker Európa-bajnokság előtt: három top 4-es játékossal, és a játék egyik szakértőjével” – nyilatkozta az üzletember.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?