Kézilabda vb: kiütéses magyar vereség Montenegrótól

Magyarország súlyos, 17 gólos vereséget szenvedett a harmadik fordulóban, míg Románia Spanyolországgal szemben maradt alul.

Bátor, lendületes és eredményes játékkal kezdte harmadik mérkőzését a magyar válogatott a dániai női kézilabda világbajnokságon, a 7. percben 3-1 arányban vezettek Németh András tanítványai. Ekkor azonban megtört a lendület, elfogyott a tudomány, két perc alatt egyenlített Montenegró. A 14. percben Zácsik még egalizált, a folytatás azonban már egyértelműen a délszláv lányoké volt, akik Radicsevics vezérletével bedarálták a magyar csapatot, a félidőben már 17-9-re vezettek.

A fordulást követően mindkét csapat ott folytatta, ahol abbahagyta, Görbiczék elképesztően halovány, Bulatovicsék ellenben felettébb hatékony támadójátékot produkáltak, aminek következtében a 40. percben már 21-10-es állást mutatott az eredményjelző. A magyar csapatból egyetlen játékos sem tudott felnőni a feladathoz, a montenegróiaktól ellenben az utolsó tíz percben Jaukovicsnak jött meg a gólszerző kedve. 32-15 lett a vége, amivel Görbiczék az A csoport harmadik helyére estek vissza. A megalázó arányú vereség, na meg a csapat vérszegény játéka nem sok jót ígér az elkövetkezőkre, ennél talán még a holnapi, Japán elleni mérkőzésen is többre lesz szükség, Dániáról nem is beszélve.

Ez volt a legsúlyosabb vb-kudarc a magyar kézilabda történetében. A kezitortenelem.hu kimutatása alapján ilyen nagy különbséggel vb-n még nem kapott ki a magyar csapat. Az eddigi negatív vb-csúcs 14 találat volt. Az 1993-as norvégiai tornán, Drammenben december elsején a dánok 37-23-ra verték a magyarokat. A magyar válogatott abszolút vereségi csúcsa 21 gól, a 2010-es Európa-bajnokságon, december 10-én Lillehammerben 34-13-ra kapott ki a norvég együttestől. A 2009-es világkupán 33-13-as vereséget mértek a norvégok a magyar csapatra Aaurhusban szeptember 23-án.   

A románoknak is kijutott a feketelevesből a harmadik fordulóban. Tomas Ryde csapata sima, 18-26 arányú vereséget szenvedett Spanyolországtól. A román válogatott úgy védekezésben, mint támadásban harmatos teljesítményt nyújtott, a második félidőben például mindössze hat gólt szerzett. Mivel a hátralevő fordulókban a csoport két nagyágyújával, Norvégiával és Oroszországgal játszik, könnyen lehet, hogy Románia a negyedik helyen jut csak tovább, mely esetben a legjobb 16 között csoprtelső vár majd rá.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?