Kolozsvár bejelentkezett a 2017-es férfi kosárlabda EB-ért

Kolozsvár új multifunkcionális sportcsarnokát javasolta a Román Kosárlabda Szövetség (FRB) a 2017-es férfi kosárlabda Európa-bajnokság egy csoportjának házigazdájául. 

Az európai szövetség (FIBA Europe) honlapja szerint Finnország, Izrael, Lengyelország és Törökország  is jelezte, hogy otthont adna az eseménynek.

A FIBA Europe három opciót kínál a rendezőknek: az adott szövetség bonyolíthatja le az egész Eb-t, megrendezheti egy csoport mérkőzéseit, vagy egy csoportot és a helyosztókat.

A szemlebizottság novemberben mind az öt jelentkező országot felkeresi, majd az európai szövetség december 12-én hirdeti ki a győztes pályázatot.

Az idei férfi Eb-re eredetileg Ukrajnában került volna sor, ám a FIBA Europe az ottani háborús állapotok miatt elvette a rendezési jogot. A kontinenstorna csoportmérkőzéseinek Montpellier, Berlin, Zágráb és Riga lett a házigazdája, míg a helyosztókat Lille-ben bonyolították le.

A tavaly ősszel felavatott, 7300 néző befogadására alkalmas multifunkcionális sportcsarnok Románia legnagyobb ilyen jellegű létesítménye. Itt rendezték a női kézilabda Kárpát-kupa mérkőzéseit és itt fogadja jövő februárban Románia női teniszcsapata a Fed-kupa keretében Csehország válogatottját. Ugyancsak itt játssza hazai mérkőzéseit a Kolozsvári U-BT férfi kosárlabdacsapat.

Kimaradt?