Legyőzte a Steauát, majd kikapott a Székesfehérvártól a Csíkszeredai Sportklub

A Csíkszeredai Sportklub hokicsapata a hétvégi román bajnoki fordulóban 5-1-re legyőzte a Bukaresti Steauát, majd a MOL Ligában 8-3-ra kikapott a Székesfehérvár AV19-től.

Két mérkőzésen kellett helytállnia egy nap alatt a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapatának. Előbb a román bajnokságban a Bukaresti Steauán gázoltak át. Ezután következett a Fehérvár AV19 elleni MOL Liga mérkőzés, amelyre a minimális létszámmal állt ki a csapat. Többek közt Péter Leventével a sorai között, aki másfél éve már befejezte az aktív jégkorongot.

Ennek ellenére pörgős húsz percet láthatott a közel teltháznyi közönség. Mindkét kapu előtt adódtak helyzetek, amelyek közül a legnagyobbat K. Hefefernan hagyta ki, mikor szólót rontott Kalninsal szemben. Ezt végül a vendégek az utolsó másodpercekben torolták meg egy kontra végén, amelyet Orban értékesített.

A második húsz percre nem változott a játék képe. Élvezetes volt a meccs, de egyre jobban kezdett fáradni a hazai csapat. Ezt a vendégek két alkalommal is büntették. A két gól között Rokaly lőtt parádés gólt. Az utolsó felvonás így kétgólos vendég előnnyel kezdődött és egy gyors gólváltással. Sajnos az utolsó nyolc percet a hazai csapat szinte végig emberhátrányba töltötte. S. és K. Heffernan fölöslegesen verekedni kezdett, amellyel saját csapatukat hozták nagyon rossz helyzetbe. Az előnyöket remekül használták ki a vendégek, és magabiztosan hozták a meccset.

Eredmény

Csíkszeredai Sportklub – Fehérvár AV19 3–8 (0–1, 1–2, 2–5)

Gól: Rokaly (35., 60.), Molnár Zs. (42.), illetve Orban (20., 55., 57.), Kocsis (27.), Holmberg (39., 42., 48.).

Kapcsolódók

Kimaradt?