Revánsot vennének a Steauán a megtáltosodott csíki hokisok

Három mérkőzést játszik két nap alatt a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata a hétvégén. A román bajnokságban a Bukaresti Steaua elleni páros meccs követezik, míg a MOL Ligában a Fehérvár AV19 érkezik első alkalommal Csíkszereda. A prioritás, elsőre, a Steaua elleni mérkőzések lesznek, de nem feltartott kézzel várják a kék-fehérek Fehérvárt sem.

Közeleg az első nemzetközi válogatott szünet, de az előtt a Csíkszeredai Sportklub csapata három nehéz mérkőzés elé néz. A maga nevében mindegyik rangadónak számít.

A Csíkszeredai Sportklub – Bukaresti Steaua örökrangadó nyitja a hétvégét. A felek előbb pénteken, majd szombaton is összemérik erejüket. Az Artur Oktyobrjov vezényelte csíkiak a legutóbbi Gyergyószentmiklós, illetve Brassó ellen aratott győzelmeknek köszönhetően a román bajnoki tabella harmadik helyére ugrott elő, de ezt lehet fokozni. Pontosabban a két Steaua elleni hazai mérkőzés megnyerésével. Amennyiben ez sikerül, akkor a kék-fehérek beérik a fővárosi alakulatot a tabellán. Másrészt megnyugtató távolságba kerülnek a rájátszásba kerülésért harcoló ellenfelektől.

A Steaua elleni páros mérkőzéseket követően viszont a Fehérvár AV19 ellen is jégre kell lépni. Pontosabban a szombati Steaua elleni találkozót követően. Kérdés, hogy a szakvezetés miként fog sakkozni, legalábbis a játékos nevezéseket illetően. Az tény, hogy mindenképpen pontokat kell szerezni ellenük is, hogy a MOL Ligában a csapat ne szakadjon le a középmezőnytől.

Ami biztos a hétvégi mérkőzésekkel kapcsolatosan, hogy pénteken a Steaua ellen a legjobb keret fog jégre állni. A másnapi összeállítást pedig nagyban befolyásolja az is, hogy a csapat milyen eredményt ér el az első bakák elleni találkozón. De mindkét csapatnak van miért visszavágni. A Steauától a Sportklub kétszer kikapott Karcfalván, míg Fehérváron hosszabbítás után maradtak alul.

„A vezetőséggel közösen az a megállapodásunk, hogy elsőrendű prioritás a román bajnokság rájátszásába való bejutás elérése. Készülünk a nehéznek ígérkező kettős hétvégére. A fiúk dolgoznak a siker érdekében, de most a fő probléma, hogy a mérkőzéseken nem koncentrálunk eléggé. Ezt ki kell küszöböljük. Szeretnénk minden mérkőzésünket megnyerni, majd meglátjuk, hogy a végén tudunk-e mosolyogni” – fogalmazott Artur Oktyobrjov a Sportklub szakvezetője.

MOL Liga

  • péntek: Újpesti TE – Debreceni HK (19), DVTK Jegesmedvék – Dunaújvárosi Acélbikák (19.30), Ferencvárosi TC – MAC Budapest (20);
  • szombat: Sportklub Csíkszereda – Fehérvár AV19 (20);
  • vasárnap: Brassói Corona – Fehérvár AV19 (18), DVTK Jegesmedvék – MAC Budapest (19), Debreceni HK – Ferencvárosi TC (19.30).

Román bajnokság:

  • péntek: Brassói Corona – Galaci Dunarea (17.30), Sportklub Csíkszereda – Bukaresti Steaua (17.30);
  • szombat: Sportklub – Steaua (17), Brassó – Galac (17.30), Bukaresti Sportul Studentesc – Gyergyószentmiklósi Progym (17.30);
  • vasárnap: Sportul – Progym (11.30).

 

Kimaradt?