Nem bírt a HSC Csíkszereda a DVTK Jegesmedvéivel

Háromgólos vereséget szenvedett a HSC Csíkszereda hétfő este a jégkorong MOL Ligában a címvédő DVTK Jegesmedvék ellenében, hazai környezetben. A három új játékos egy picit megdobta a hazai csapat erejét, de a végére így is elfáradtak. A miskolciak remek előnyös játékukkal és Dudas klasszis teljesítményének köszönhetően megérdemelten húzták be a három pontot.

Alig három órával a HSC Csíkszereda – DVTK Jegesmedvék jégkorong MOL Liga találkozó kezdete előtt sikerült a hazai oldalon az utolsó akadályokat is elhárítani Ziga Kuzman, Anton Berljov, illetve Makszim Kropotyin esti játéklehetősége előtt. Így a Geréb István-Nagy Béla csíki edzőpáros valamelyest megkönnyebbülhetett és volt kivel pótolja a sérült játékosokat.

A mérkőzés első felében a felek csak kóstolgatták egymás, igazán nagy helyzetek nem alakultak ki a kapuk előtt. Az első komolyabb lehetőség épp Kropotyin nevéhez fűződött, aki szólót rontott Adrojánnal szemben. A válasz gól fejében érkezett. Egy rossz csere után Galanisz szólózhatott, de Ruczuj még hárítani tudott. A kipattanó Dudas elé került, aki a ziccert már nem vétette el. A kék-fehérek nem adták fel és előbb Farkas löketét fejjel tornázta ki Adorján. A 16. percben már ő is tehetetlen volt. Mikeska húzogatott a kapu mögött majd tálalt Kropotyin elé, aki élt a lehetőséggel. A hazai öröm nem tartott sokáig. Előbb a Somogyi-Galanisz duó hagyott ki nagy helyzetet, majd emberelőnyben jött Dudas és újra vezetéshez juttatta a vendégeket.

A második játékrész nagy vendég fölénnyel kezdődött. A hazaiak csak szabálytalankodva tudták a pakkot elcsípni. Az első előnyt még kihagyták a miskolciak, ám a másodikat már bevágták. Újfent Dudas volt a gólszerző. A HSC nem tudott erőre kapni, még emberelőnyben sem. Ezt előbb egyenlő létszám mellett, majd emberelőnyben büntették a vendégek. A csíki szurkolók sem maradtak viszont hazai gól nélkül. A 39. percben Mikeska mattolta Adorjánt háromra csökkentve a különbséget.

Az utolsó húsz percre egy veszélyesebb hazai gárda korcsolyázott ki és több nagyobb lehetőséget is kihagytak Molnár Zoltán, Moldován Ervin, Farkas Tamás, illetve Makszim Kropotyin révén. Az utolsó tíz percre aztán elfogyott a levegő. A DVTK játékosai felőrölték a hazaiakat és már minden úgy alakult, ahogy ők akarták, csak a gól nem jött. Köszönhetően Ruczujnak, aki tartotta a frontot.

A hazai vereség így nem maradt el, bár szemmel láthatóan sokat jelentett a három új játékos leigazolása, akik egy pár mérkőzés után akár meghatározó játékosai is lehetnek a csapatnak.

Eredmény: HSC Csíkszereda – DVTK Jegesmedvék 2–5 (1–2, 1–3, 0–0)

Gólszerzők: Kropotyin (17.), Mikeska (38.), illetve Dudas (10., 18., 26.), Somogyi (33.), Hajós (37.).

Mestermérleg

Geréb István, HSC Csíkszereda: „Miskolc frissebb volt, akik ellen a mérkőzés egy bizonyos szakaszáig bírtuk a lépést. Három nagyon jó soruk van: a kanadaiak, a tavalyi újvárosiak, illetve a hazaiak. Személy szerint annak örvendek, hogy a fiúk a körülményekhez képest tisztességgel helyt álltak. Hiszek benne, hogy a két orosz srác is jobban beilleszkedik és következő mérkőzéseken többet tudnak majd segíteni”.

Mayer Péter, DVTK Jegesmedvék: „A támadó játékunk vitán felül nagyon veszélyes volt az egész találkozó során. Néha át is estünk a túloldalára. Ellentámadásokból a meccs sok időszakában nagyon veszélyes volt a hazai csapat. Volt egy nagyon jó kapusteljesítményünk, illetve a speciális játékunk – előnybe és hátrányba – során egyértelműen a magunk javára tudtuk fordítani a meccset, ami gólokban is megmutatkozott. Összességében megérdemelt a győzelmünk. Ez munka nélkül nem jött volna össze”.

Kapcsolódók

Kimaradt?