Három vereséget könyvelt el a hétvégén a HSC Csíkszereda (FOTÓK)

Első MOL Ligás mérkőzését játszotta hazai pályán a HSC Csíkszereda jégkorongcsapata vasárnap este a MAC Budapest ellen. A nézők nem kevesebb, mint 11 gólt láthattak, de volt bunyó és kétesen körülmények között születt gól is. Összességében a MAC megérdemelten vitte el a pontokat.

Fárasztó hétvégét zárt le a HSC Csíkszereda jégkorongcsapata vasárnap este a MAC Budapest elleni MOL Liga mérkőzéssel. A csíki csapat pénteken és szombaton a Bukaresti Steauával meccselt és szenvedett kétszer 5–4-es vereséget. Kérdéses volt, hogy a fiúk mennyire tudnak megújulni az igen jó erőkből álló MAC ellen.

Az első harmadban nem látszott a fáradság a kék-fehéreken, annak ellenére, hogy nagyon rosszul kezdtek. Rögtön az első percben Quinn hagyott ki egy ziccert, majd kettős előnybe kerültek a vendégek. A dupla fórral nem tudtak élni még a MAC játékosai, de a sima előnyt beverték. Alig pár másodperc múlva pedig Antal nem tudott időben megállni Bálizs előtt, amiért előbb úgy nézett ki csak kisebb kakaskodás lesz, de Bíró Tamás és Roczanov Dezső borították az elvárásokat és ökölre mentek, majd zuhanyozni. A kis kényszerszünet alatt helyrerázódott a HSC és ők kerültek kettős előnybe, de akárcsak a vendégek a hazaiak is a sima előnyt értékesítették. Kiegyenlített harc kezdődött, majd a 12. percben kettős emberelőnyben már a vezetést is megszerezte a HSC. A folytatásban bár a MAC közelebb járt a gólszerzéshez, nem sikerült élniük a lehetőségekkel.

A második játékrész egy hatalmas K. Heffernan bombával és egy bravúros Bálizs védéssel kezdődött. A kedélyeket a vendégek hamar lehűtötték: előbb Schmál, majd Hayes volt eredményes. Kezdett felborulni a pálya. A HSC csak kontrázni tudott, igaz Moldován lövése a gólvonalon állt meg, míg S. Heffernan ziccerben fölé durrantott. A kihagyott lehetőségeket pedig könyörtelenül büntették Majoross Gergely tanítványai. A 34. percben Olson góljával már kettő volt közte. Az i-re a pont a 40. percben került fel, amikor Hayes megszerezte harmadik gólját.

Az utolsó felvonásra felszívta magát a HSC és Mikeska, illetve K. Heffernan góljaival mínusz egyre jöttek fel. Mindkét gólt sokáig vitatták a vendégek. Mikeska jobboldali lökete átszakította a hálót és a palánkon csattant a pakk. A lelátóról gólnak tűnt. K. Heffernan góljánál az akció szintén a jobboldalról indult. Csuklóból eleresztett lövése Bálizs válla fölött jutott a hálóba. A vendégek szerint az oldalhálón keresztül ment be. A bírók megadták mindkét gólt, de ilyenkor jó volna az a videó gólbíró rendszer… A HSC felzárkózása a vendégeket hozta inkább fel és azonnal góllal válaszoltak. Majd mondhatni átvették a játék irányítását és a találkozó vége felé még egy gólt szereztek a teljesen felőrölt HSC kárára.

Eredmény

  • HSC Csíkszereda – MAC Budapest 4–7 (2–1, 0–4, 2–2)
  • Gólszerzők: S. Heffernan (6.), Mihály E. (12.), Mikeska (44.), K. Heffernan (47.), illetve Hayes (4., 25., 40., 48.), Schmál (22.), Olson (34.), Nagy K. (59.).
Geréb István, HSC Csíkszereda: „Talán a második harmadig tartott az energiánk, miután két nehéz Steaua elleni meccs után voltunk, ami eléggé igénybe vett. A harmadik harmadra volt némi remény, de érződött a fiúkon, hogy egy ilyen sokat korcsolyázó csapat elleni, mint a MAC nem tudjuk felvenni a versenyt. Egy frissebb csapat volt, mozgékonyabbak voltak, úgy a védekezésbe, mint támadásba. Megvoltak a hibáink, nem tudtuk lefödni a harmadot és nem tudtuk megakadályozni a lövéseket. Ez volt a fő probléma. Holnap pihenni kell a Brassó elleni meccsre.” 
Majoross Gergely, MAC Budapest: „A legutóbbi egymás elleni mérkőzés után sokat foglalkoztunk azzal, hogy helyzeteinket minél jobban használjuk ki. Azzal, hogy miért nem voltunk eredményesek? Azt hiszem a kapu előtti játékban sokkal jobbak voltunk most. Ennek köszönhető, hogy hét gólt tudtunk lőni. A második harmad döntött, aminek különösképpen örülök, hiszen vannak itt bizonyos sajátosságok ezen a pályán, amire felhívtam a srácok figyelmét a mérkőzés előtt és mégis belesétáltunk ebbe a csapdába legalábbis az első harmadba. Szünetben ezt megbeszéltük és gyorsan tudtunk váltani. Azt hiszem, hogy ez nagy erősségünk, hogy próbálunk mindenre minél hamarabb megoldást találni és a lehető legerősebben továbbmenni és a nehézségeket nem kifogásként használni. Minél több olyan rendszer, amely segíteni tudja a játékvezetők döntését annál jobb, hiszen mindannyiunk érdeke az, hogy ami valóban megtörténik a pályán az szerint legyenek ítéletek.”

Kimaradt?