Ezzel a kerettel vág neki a Mol Ligának a HSC Csíkszereda

Csütörtökön kezdetét veszi a jégkorong MOL Liga 2015/2016-os idénye, amelyre kőkeményen készül a HSC Csíkszereda jégkorongcsapata is. A MOL Ligás keret, ha lassan is, de formálódik.

A hazai mag megvan és már csak a légiós keretet kell felduzzasztani, kiegészíteni. A csíki klub vezetősége az elmúlt napokban erre lépéseket is tett. A korábban szerződését aláíró Shane és Kyle Heffernan mellé további légiósok érkeztek.

Ketten érkeztek Szlovákiából, mindketten hátvédek. Robert Mikeska, illetve Erik Bednár. Előbbit nagyon nem kell bemutatni a csíki publikumnak, hiszen a tavalyi szezon végét a Gyergyószentmiklósi Progymban fejezte be. A 25 esztendős Bednár a szlovák extraligás Nyitrától érkezik. Fiatal kora ellenére kimondottan tapasztalt, hiszen több mint 250 extraligás meccs van a lábában. A harmadik újdonsült igazolás az ukrán Oleg Blagoj. A 35 esztendős hátvéd pályafutása nagy részét Ukrajnában, Fehéroroszországban és Oroszországban töltötte. Mikeska Székesfehérváron csatlakozik a kerethez, míg Blagoj vízumproblémák miatt nem lesz ott a hétvégi meccseken, bár már ő is Csíkszeredában készül. A klub kapus, hátvéd és csatárposztra szeretne még játékosokat igazolni.

A kerettel nem tart továbbá a magyarországi Fülöp László, akire légiósként nem számít a klubvezetés. Sofron Ádámnak még nem sikerült a román állampolgárságot elintézni, így ő sem lesz ott a jégen. Papp Szabolcs felépülésére is várni kell még. Ennek megfelelően a HSC 21 fős kerettel indul a Fehérvár, az Újpest, illetve a MAC elleni mérkőzésekre.

A HSC hétvégi kerete: kapusok: Ruczuj Gellért, Onodi Ottó; hátvédek: Bors Huba, Gecse Hugó, Orbán Szilárd, Salló Alpár, Erik Bednár, Robert Mikeska; csatárok: Mihály Ede, Molnár Zsombor, Péter Róbert, Farkas Tamás, Antal Zsombor, Moldován Ervin, Bíró Tamás, Rokaly Norbert, Molnár Zoltán, ifj. Geréb István, Okos Csanád, Shane Heffernan, Kyle Heffernan. Edzők: Geréb István, Nagy Béla. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?