Jégkorong: Csíkban szeretnének a szomszéd srácért szurkolni

Egy hónapja állt munkába a Rajz Tamás, mint a Csíkszeredai Sportklub jégkorongszakosztályának új vezetőjeként. Az eltelt időszakban minden játékossal egyeztetett, igyekezett felmérni a belülről fakadó problémákat és azokra megoldásokat találni. A keret kialakítása folyamatban van. Hazahívnák a csíki nevelésű játékosokat.

Alig fejeződött be a 2014/2015-ös jégkorong idény a Csíkszeredai Sportklubnál változások álltak be. Mint ismeretes a klub jégkorongszakosztályának új vezetője Rajz Tamás lett.

Az eltelt időszakban többrétű feladatot végzett, amelyek közül a legfontosabb, hogy minden játékossal igyekezett leülni és átbeszélni a lehetőségeket. „Személyes párbeszédet folytattam a játékosokkal és felmértem az egyéni problémákat próbálva megérteni milyen problémákkal, illetve élethelyzetekkel szembesültek az elmúlt szezonokban. Sajnos többrétegű, de nem reménytelen a helyzet” – fogalmazott Rajz, majd a kitért a következő tervekre is. „Viccesen fogalmazva amnesztiát hirdettünk, a klubvezetéssel karöltve, az összes idegenben játszó szerdai játékosnak és lehetőséget nyitottunk a hazaigazolásukhoz. Mindenkit megkeresünk, személyesen. Főleg a fiatalokat szeretnénk hazahívni azokat, akik már egy kicsit belekóstoltak a légiós életbe. Szeretnénk a csapatot visszaadni a csíkszeredai embereknek, akik közé mi is tartozunk. Szeretnénk, ha a jövő szezonban újra a »szomszéd sracért« szurkolhatnánk.”

A játékosok és a keret kialakítása mellett a legfontosabb teendő a szakmai stáb kialakítása. A tárgyalások folyamatosan zajlanak. Ajánlások és megkeresések is vannak, de még döntés nem született. „Olyan edzőt szeretnénk igazolni, aki nem megélhetési szándékkal jön, hanem elhivatott a sportág iránt és alkotni akar. Szeretnénk, ha elindulnánk a felnőtt edző képzés útján is, hisz valamikor ezen a területen is jók voltunk” – jegyezte meg a szakosztály vezető.

A csapattal kapcsolatos további információ, hogy azoknak, akik nem érdekeltek a válogatottban jelenleg is edzésben állnak. Levezető tréningeken vesznek részt. A következő idényre való felkészülés a tervek szerint május elején kezdődik, amikor az összes hadra fogható játékossal elkezdődik a nyári alapozás.

Hogyan tovább MOL Liga?

Az elmúlt napokban egyeztető ülést tartottak a MOL Ligában – problémák, észrevételek és a hogyan tovább merült fel –, ahol a szakosztályvezető előterjesztette a Csíkszeredai Sportklub azon álláspontját, hogy a magyarországi játékosok, ha erdélyi csapatba igazolnak, ne számítsanak légiósnak. Mindez szabályok és korlátozások mentjén. A liga vezetősége nem zárkózott el az ötlettől, de kérte a klubvezetést, hogy erről készítsen egy hivatalos dokumentumot és terjessze be vitára, hogy a nyár folyamán lehessen megtárgyalni. A MOL Liga következő idényére vonatkozóan egyelőre több kérdőjel is akadt. Jelentkezett a Székesfehérvári AV19, a MAC Budapest, míg a Bukaresti Steauát a liga hívta a bajnokságba. A Dunaújvárosi Dab.Docler, illetve a HC Érsekújvár sorsa bizonytalan, míg a Brassói Corona gondolkodik a ligában való induláson.

Kimaradt?