Az ügyészség nem hagyja annyiban Pistorius ügyét

A dél-afrikai ügyészség hétfőn megfellebbezte az Oscar Pistorius hatszoros paralimpiai bajnok futó ügyében gondatlanságból elkövetett emberölés címén hozott ítéletet.

„A mai napon benyújtottuk a dokumentumokat a legfelsőbb fellebbviteli bíróságnak” – közölte Luvuyo Mfaku ügyészségi szóvivő az AFP francia hírügynökséggel. Azt szeretnék elérni, hogy az ügyben eljáró bíróság előre megfontolt emberölés miatt ítélje el a sportolót.

Pistorius 2013. február 14-én a saját házában a fürdőszoba ajtaján keresztül négy lövéssel agyonlőtte 29 éves barátnőjét, Reeva Steenkampot, mert állítása szerint betörőnek hitte. Tavaly októberben öt év börtönre ítélték gondatlanságból elkövetett emberölés vádjával. Hírügynökségi források szerint az atléta már pénteken szabadul a börtönből, és a büntetés fennmaradó részét házi őrizetben töltheti.

A mindkét lábán amputált Pistorius 2012-ben írta be magát a sporttörténelembe, amikor a londoni olimpián a 400 méteres futásban és a 4x400 méteres váltóban egészséges társaival mérkőzött meg.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?