Progym: egy győzelemre a bronzéremtől

Pénteken és szombaton is győzött a Progym, így a kisdöntő összesítésében 2-0 az eredmény a gyergyói csapat javára. Még egy siker kell a bronzéremhez a Progymnak. Szintén az esélytelenebbnek hitt Galaci csapat győzött a második fordulóban is a Steauaval szemben.

Sporthétvége a jégkorong területén: erre senki nem számított. Az esélytelenek győzelmét ünnepelhette Gyergyószentmiklós a kisdöntőben és Galac a döntőben.

Gyergyószentmiklóson a felújított műjégpályán rendes játékidőben még nem sikerült egyetlen csapatnak sem legyőzni a piros-fehéreket. A bronzéremért folytatott küzdelemben az elmúlt hétvégén két győzelemmel, egy 6-5-ös és egy 6-4-es eredménnyel járult hozzá a csapat a szurkolótábora öröméhez.

Péntek: Gyergyószentmiklósi Progym–Brassói Corona 6–5 (1–0, 2–3, 3–2). Gól: Vaclav Novak, Michal Satek, Bors Huba, Vitalij Kiricsenko, Molnár Zoltán, Molnár Zsombor, illetve Peter Klouda 2, Richard Filip, Jevgenyij Piszarenko, Virág Csanád.

Szombat: Gyergyószentmiklósi Progym–Brassói Corona 6–4 (0–0, 2–3, 4–1). Gól: Michal Satek 2, Daniel Tranca, Robert Mikeska, Farkas Tamás, Vaclav Novak, illetve Peter Klouda, Molnár Zsolt, Antal Zsombor, Jaroslav Obsut.

A párharcok kedden és szerdán folytatódnak, Brassóban illetve Galacon. A bronzéremért folyó Progym–Corona párharc kedden folytatódik Brassóban, a kisdöntő harmadik mérkőzése 18.30-kor kezdődik a brassói pályán. Ha lesz negyedik meccs is, az szintén fél hétkor kezdődik, szerdán.

A Progym szurkolói Brassóban is a csapat mellett akarnak állni, és sikerbe hajszolni a fiúkat. Ezért a keddi mecsre ismét autóbuszos utazást szerveznek Indulás 3 órakor a gyergyószentmiklósi művelődési ház elől. Az útiköltség 30 lej személyenként. A mérkőzésekre a belépő 20 lej. Az utazásra jelentkezni a 0745-327978-as telefonszámon kell, legkésőbb hétfőn este 5 óráig.

A négy győzelemig zajló döntő következő két meccse Galacon lesz. A kiadott program szerint kedden 19 órakor, szerdán pedig 17 órakor kezdődnek a mérkőzések. A Dunărea csapatának itt a nagy lehetősége, hogy hazai pályán, szurkolói előtt szerezhesse meg első bajnoki címét.

Péntek: Bukaresti Steaua–Galaci Dunărea 3–6 (0–2, 2–1, 1–3). Gól: Vitalij Donika 2. Lőrincz Levente 2, Nagy István, Szergej Csernenko.

Szombat: Bukaresti Steaua–Galaci Dunărea 1–3 (1–2, 0–1, 0–0). Gólszerzők: Mihai Georgescu, illetve Vitalij Donika 2, Lőrincz Levente.

Kapcsolódók

Kimaradt?