Nem ment a Dab.Docler ellen sem a csíki hokisoknak (GALÉRIA)

Háromgólos vereséget szenvedett szombat este a HSC Csíkszereda jégkorongcsapata a Dunaújvárosi Dab.Doclertől hazai környezetben. Az újvárosi csapat sokkal jobban gazdálkodott a helyzeteivel, és megérdemelten vitte el a három a pontot.

Utolsó esélyek egyikébe szeretett volna kapaszkodni a HSC Csíkszereda szombat este a Dunaújvárosi Dab.Docler ellenében. Ehhez győzni kellett volna, ám ez ezúttal is elmaradt.

Lendületesen kezdte a meccset a HSC Csíkszereda és több helyzetet is kialakított Kalnins kapuja előtt. Ám hiába, a pakk nem akart átmenni a gólvonalon. A legnagyobb hazai helyzetet a Satek-Heffernan páros alakított ki, da a ziccert az utóbbi kihagyta. Ellentámadásból pedig a vendégek azonnal megszerezték a vezetést. Papp Viktor volt eredményes. A gól után megkapta a lehetőséget a csíki csapat Gröschl kiállítása után, ám ezzel nem tudtak élni a hazaiak. A folytatásban kiegyensúlyozott mérkőzést láthatott a közönség. A harmad végéhez közelítve a csíkiak újabb két fórt kaptak, ám azokkal sem tudtak mit kezdeni.

A második felvonás elején a HSC az öltözőben maradt. A Dunaújváros sorra alakította ki a helyzeteit Raitums viszont védett mindent. A kezdeti vendég roham után lendületes maradt meccs, a felek viszont rengeteg hibával játszottak. A 29. percben a HSC megkapta negyedik előnyös lehetőségét, amellyel ezúttal élni tudott. Spady kékvonalas löketébe Satek ért bele a kapu előtt. A gól után a vendégek egy percen belül újabb gólt szereztek. Galanisz átadását Azari kapásból bevágta. A HSC támadásban maradt, viszont hátul pontatlanul játszott. Több alkalommal is kiugratták ellenfelüket, amelyek ezek közül egyet ki is használtak Somogyi révén.

Az utolsó felvonásra nyílt játék folyt a pályán. Hol egyik, hol másik csapat tudott több lehetőséget kialakítani. A HSC további két emberelőnyös helyzetet kapott, amelyekkel szintén nem tudtak mit kezdeni a játékosok. A túloldalon viszont egyre inkább jöttek be a helyzetek. Somogyi előbb a kapuvasat találta el, majd az 57. percben Azari újabb találatával végleg lezárta a mérkőzést.

Eredmény

HSC Csíkszereda – Dunaújvárosi Dab.Docler 1–4 (0–1, 1–2, 0–1)

Gól: Satek (30.), illetve Papp V. (7.), Azari (31., 57.), Somogyi (35.).

Kapcsolódók

Kimaradt?