MOL Liga: győzelemmel zárta az évet a HSC Csíkszereda (GALÉRIA)

Remekül zárta a 2014-es esztendőt a HSC Csíkszereda jégkorongcsapata, amely kétgólos győzelmet aratott a Ferencvárosi TC ellenében. A csíkiak sokkal jobban akarták a három pontot, mint ellenfelük.

A mérkőzést elemében kezdte a csíki csapat, amely rátapadt ellenfelére. A lüktető, dinamikus játék azonban mindössze 10 percig tartott. Innentől kezdve a kiállításoké volt a főszerep. Két alkalommal a HSC, majd a Fradi került fórba, mind hiába. A hazaiak viszont harmadik előnyüket gólra váltották Spady találatával.

Az utolsó felvonás ritkán látható gólokat hozott. Újfent sorra jöttek a kiállítások. Előbb a HSC-n, majd a Fradin volt a sor. Utóbbiak a késleltetett kiállítás során Gurennek köszönhetően kétgólos hátrányba kerültek. A Fradi védője ugyanis korongot csent a félpályánál, majd saját kapujába juttatta a pakkot. A gólt végül Pappnak írták be. A harmad másik komikuma a 34. percben esett. Spady magasan kapu elé belőtt pakkját elnézte Marton, a Fradi kapusa, és végül a játékszer a kapuba kötött ki. A hátralevő időben pedig hiába próbálkozott a Fradi Raitums lehúzta a rolót.

Az utolsó felvonást jól kezdte a vendég együttes és Kiss Ákos révén alig fél perc alatt szépítettek. A vendég öröm viszont nem tartott sokáig, hiszen a 43. percben Farkas kapu elé betett korongjába remekül ért bele Mihály és a korong a hálóba kötött ki. Innentől kezdve ismét a durvaságé volt a főszerep. A vendégek előtt pedig egy kettős emberelőnyös helyzet is kihasználatlanul maradt. A legnagyobb kakaskodás Marton, illetve Mihály között tört ki az 54. percben. Az utolsó percekben a vendégek Kiss Gábor révén szépítettek, majd kapuslehozatallal is próbálkoztak, eredménytelenül.

A HSC idei második győzelmét a játék képe alapján teljesen megérdemelten húzta be, egy görcsösen játszó Fradi ellen.

Mestermérleg
Christer Dreberg, HSC Csíkszereda: „Győzelemre játszottunk. Egy kemény mérkőzés volt, akárcsak a többi Fradi elleni is. Kétharmad után hárommal mentünk és szerencsénk is volt, a sok szerencsétlenség után. Mindig azt mondom, hogy azé a szerencse, aki jobban megdolgozik érte. Ma mi voltunk azok. A szerencse nem jön a mennyből, azért meg kell dolgozni. A fontos az, hogy továbbra is megőriztük esélyünket a rájátszásra.”
Szakács Ferenc, Ferencvárosi TC: „Az első harmad jól indult. Kaptunk egy szerencsétlen gólt, amelyet azt hittük, hogy les. A második harmadban kaptunk egy buta öngólt, majd a harmadiknál mellé nyúlt a kapus. Mentünk az eredmény után. Sportszerűen kezdődött a találkozó, majd a játékvezetők összefújták a mérkőzést. A hazai csapat jobban akart. Brassóban szervezett játékot mutattunk, sajnos ma ez nem jött össze.”

Kimaradt?