Megérdemelt győzelmet szerzett a székely válogatott (GALÉRIA)

Második hivatalos mérkőzését is megnyerte Székelyföld labdarúgó-válogatottja, szombaton délután a svájci rétorománokat képviselő Raetia együttesét győzte le 3-0-ra Sepsiszentgyörgyön. 

Háromgólos győzelemmel mutatkozott be a sepsiszentgyörgyi közönség előtt a székely válogatott. A székely válogatott kezdte jobban a mérkőzést, frissen, ötletesen játszott, míg a svájci csapat nagy erőket mozgósítva próbálta felvenni a játék ritmusát, de mindezt sok hibával.  Az első játékrészben a jól futballozó székely csapat meglepte a vendégeket, és kétgólos előnyre tett szert- írja a sportbarat.ro.

A folytatásban is jó iramú, lüktető, szórakoztató összecsapást láthatott a sepsiszentgyörgyi közönség, lehetőségek mindkét kapu előtt adódtak, aztán ismét a székelyek szerzetek gólt, eldöntve ezzel a mérkőzést.

A mérkőzést végig a kék mezes székely válogatott uralta, a találatokat követően sem lettek aktívabbak a vendégek, próbálkozásaik hamar elhaltak a székelyföldi védelemben. A 3-0-ás győzelem egy magabiztos teljesítménnyel és játékkal párosult.

A székelyföldi válogatott legfontosabb célkitűzése, hogy nemzetközi szinten is elismerjék őket, de ugyanakkor a székely autonómiára is szeretnék felhívni a világ figyelmét.

  • Székelyföld–Raetia (svájc) 3-0 (2-0)
  • Gólszerzők: Szőcs László, Simon Arnold, Mánya Szabolc

Kimaradt?