Kosárlabda: a Kolozsvárt kiütő Marosvásárhelyi BC-jé a bronzérem

A kolozsvári Horia Demian Sportcsarnokban aratott fölényes, 84-59 arányú győzelmével hódította el az országos kosárlabda-bajnokság idei szezonjának bronzérmét a Marosvásárhelyi BC, amely ezzel maga mögé utasította a Kolozsvári U-Mobitelco csapatát. 

A kiírás szerint a kisdöntőben két megnyert mérkőzéssel lehet pontot tenni a sozrozatra, ezért a Maros-parti alakulat az első összecsapáson elért 91-69-es győzelme után joggal remélhette, hogy a kincses városban is érvényesítei tudja akaratát.

Szrecsko Szekulovics csapata villámrajtott vett, a mérkőzés első negyedében tulajdonképpen el is döntötte a későbbi győztes kilétét, 10 perc után az eredményjelző tábla 13-29-et mutatott a vendégek javára, amit egy 17 pontos runnal alapoztak meg.

Ezt a kezdeti előnyt kicsivel ugyan, de tovább tudták növelni a vásárhelyiek a második negyedben is elsősorban Martinics hárompontosainak köszönhetően, így nagyszünetben 30-50 volt a két csapat közötti állás.

Az egyetlen játékrész, amit az U-Mobitelco meg tudott nyerni az a harmadik volt (50-68), így az utolsó 10 perc egy barátságos mérkőzés hangulatát idézte. Mindkét oldalon bevetésre kerültek a kispadon felejtett játékosok, így a végeredmény alakulása rendkívül esetlegessé vált.

A Marosvásárhelyi BC a tavalyi ezüstérem után idén bronzéremmel zárta a bajnokságot, a Kolozsvári U-Mobitelco pedig azzal a tudattal vonulhat nyári vakációra, hogy egy hajszálnyira volt a döntőbe jutástól az Asesoft Ploiești elleni összecsapáson.

Jövő szezonban a Bukaresti Știința és a Kolozsvári CS U szerepelhet az élvonalban, azzal, hogy a Horia Demian Sportcsarnokban rendezett feljutási torna első két helyén végeztek. Míg a fővárosiak minden mérkőzésüket megnyerték és magabiztosan biztosították be feljutásukat, addig a kolozsvári egyetemista alakulat kétszeres hosszabbításos meccs végén tudta csak legyúrni (90-89) a Bukaresti Rapidot. A CS U feljutásával a kincses városnak két egyetemista csapata lesz az élvonalban.  

A nagydöntőben 1-1-es állásnál „költözik” Nagyváradra az Asesoft–CSU-párharc, amelynek harmadik mérkőzése szombaton 20.15-kor kezdődik. Az összecsapást élőben közvetíti a DigiSport.  

Kapcsolódók

Kimaradt?