Kosár: ötödik meccsen dől el a döntős kiléte

Az utolsó három percben nem tudott kosarat dobni a Kolozsvári U-Mobitelco a férfi kosárlabda-bajnokság elődöntőjében az Asesoft Ploiești ellen és ezzel kicsúszott a kezéből az a győzelem, amellyel bebiztosíthatta volna helyét a bajnoki döntőben. A 85-87-es vendéggyőzelemmel 2-2-re módosult a sorozat állása és a Nagyváradi CSM döntőbeli ellenfelének kilétét a minden eldöntő ötödik összecsapás végén tudjuk meg hétfő este Ploieștien.

A péntek esti mérkőzés első negyedének végén - a kegyetlen védekezés ellenére - 24-25-öt mutatott az eredményjelző tábla, ami előrevetítette azt, hogy az előző napi 75-74-nél többet mutat majd az eredményjelző tábla. A ploieștiek pontjainak zömét ezekben a percekben az a Flowers szállította, aki az ősszel elszenvedett térdszalagműtétje óta most lépett először pályára. A feketebőrű amerikai nagyon pontos mesterlövésznek bizonyult, az első percekben háromszor is megzörgette a vendéglátók hálóját.

A második negyedben megrázták magukat a kolozsváriak és 3000 fős szurkolótábort extázisba vivő játékkal 12 pontos előnyt (54-42) gyűjtöttek a nagyszünetig. A pontok zömét Kuburovics (20), Silvășan (19) és Hargrove (14) szerezte ekkor, Baciu 1 pontja kellett a tarsolyban levő 54-hez.

A harmadik negyed rettenetesen indult az U szemszögéből, az Asesoft percek alatt ledolgozta hátrányát, sőt a vezetést is átvette. Az elődöntőben gyatránt játszó Josh Sparks 4 pontjára is nagy szükség volt ahhoz, hogy az utolsó 10 percet 5 pontos előnyből kezdhesse a hazai csapat.

A végjáték ismét kiélezett játékot hozott, de az U mindvégig vezetett. Egészen a mérkőzés 37 percéig, amikor a győzelem lehetőségétől megijedt játékosok sorozatos hibákat vétettek és a hátralevő 180 másodperc alatt egyetlen pontot sem tudtak szerezni. Az ellenfél ezalatt az idő alatt 7 pontot dobott, amivel beállította az 85-87-es végeredményt.

A mindent eldöntő ötödik mérkőzést hétfő este 8 órakor rendezik a ploiești sportcsarnokban, az összecsapást élőben közvetíti a DigiSport.

Az eldöntő eredménye kolozsvári szemszögből így alakult: 1-0 ide, 1-1, 2-1 ide, 2-2. Mi következik?

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?