Kosár: a Nagyváradi CSM söpréssel jutott a döntőbe

Elvesztette harmadik mérkőzését is a Marosvásárhelyi BC a Nagyváradi CSM-vel szemben, amely 3-0-s söpréssel jutott az országos kosárlabda-bajnokság döntőjébe. Ellenfele  Ploiești Asesoft–Kolozsvári U-Mobitelco-összecsapásból kerül ki, ahol jelenleg 1-1-es állásnál tartanak.

A Marosvásárhelyi BC kosarasai azzal a tudattal futottak ki a ligeti Sportcsarnok játékterére kedd este, hogy  mindenképp nyerniük kellett volna ahhoz, hogy folytatódjon a párharc. Egészen az utolsó negyedig úgy nézett ki, hogy ez sikerülhet, azonban ekkor teljesen szétesett a csapat. Távoli dobásokkal próbálkoztak, ami kis százalékban talált célba, és az utolsó öt percben feladták a mérkőzést. A Körös-partiak jobban akarták a győzelmet. Dillon és Denison védhetetlen volt kedden este, hiszen előbbi 26, utóbbi 29 pontot dobott.

„Gratulálok a vásárhelyieknek az elért eredményeikért, hiszen tudom, hogy nem kis teljesítmény az egyik évben döntőt, a másikban pedig elődöntőt játszani. Nagyon büszke vagyok a játékosaimra. A váradi klub történetében ez lesz az első döntő, így természetes, hogy van miért örülnünk” – fogalmazott Cristian Achim, a váradiak edzője. „Nagyon nehéz bármit is mondani. Először is gratulálni szeretnék a váradiaknak. Ma este nagyon jól játszottak, sőt az egész idényben jól teljesítettek. 2–0 után nehéz jó eredményt elérni. Tudom, hogy nem kifogás, de egész évben sérülésekkel bajlódtunk. Ma este Peciukas nem tudott játszani térdsérülése miatt, Martinics sem volt 100 százalékos. Annak ellenére, hogy dobott pontokat, nem ezt vártuk tőle. Úgy gondolom, hogy mentálisan Várad jobb volt. Amikor pedig felülkerekedtek rajtunk, mindenki feladta, akárcsak a másik két meccsen. Vezettünk 14 ponttal, ők elkezdtek nyomást gyakorolni ránk, és fél perc alatt elveszítettük a játékot. Ha valaki neked 100 pontot dob, akkor elég nehéz 101-gyel válaszolni” – mondta a meccs után Szrecsko Szekulovics, a Marosvásárhelyi BC edzője.

Kapcsolódók

Kimaradt?