Bronzért száll harcba a Progym

Az elődöntő mérkőzéseiben mindhárom alkalommal tisztességesen állt helyt a Progym SK. Bár minden alkalommal alul maradtak a Brassói Coronával szemben, egyetlen alkalommal sem adta könnyen a mérkőzést a piros-fehér csapat.

Farkas győzött medvét

Teltházas gyergyószentmiklósi mérkőzések után a harmadik összecsapásra Brassóban került sor a Brassói Corona és a gyergyószentmiklósi Progym Sportklub között. A harc már a mérkőzés elején rendkívül harciasra fordult, két játékos is a jégen maradt, komoly sérüléssel. Bár az első gólt a gyergyóiak szerezték, az első harmad végén már sikerült egyenlíteni a brassóiaknak. A második harmadban már a házigazdák vezettek egy góllal, a mérkőzés végére azonban három gólos különbség született: Brassói Corona Wolves–Gyergyószentmiklósi Progym 5-2 (1-1, 1-1, 3-0). Gólszerzők: Imecs, Péter Róbert, Saluga, Molnár, Wehrs, illetve Hildebrand 2. A szurkolótábor véleménye: a Progym emelt fővel maradt alul a Brassóval szembeni elődöntőben.

A hazai elsőosztályú felnőtt jégkorongbajnokság elődöntősorozatának másik ágán a HSC Csíkszereda magabiztosan legyőzte harmadszorra is a Steauát csütörtök este. Mind a Corona, mind pedig a HSC összesítésben 3-0-s győzelmeket követően vívhatják a döntőt, a Progym és a Steaua a bronzéremért küzdhetnek. A bronzcsata programja még nem ismert, de valószínűleg hétfőn kezdődik a három nyert meccsig tartó sorozat Csíkkarcfalván.

Önbizalomban gyarapodtak

Az országos felnőtt jégkorongbajnokság idei szezonja rendkívülien alakult a Progym számára: a kitűzött célokat sorra tartották be: sikerült bekerülni a rájátszások sorozatába, és tisztes helytállást tanusítottak a fiúk a jóval esélyesebb, Mol Ligás brassói csapattal szemben. A legújabb kitűzött cél a bronzérem, közölte lapunkkal Kopacz Zoltán, a Progym elnöke. „Sportolóink nagyon jól megállták a helyüket a mérkőzéseken, teljességgel meg vagyunk velük elégedve. Sokat segített a Coronával játszott három mérkőzés is: az első két mérkőzésen egy-egy, a harmadikon a három gólos különbség után úgy érzik, a Steaua verhető ellenfél. A bronzérem a cél és hiszünk bennük”, nyilatkozta a maszol.ro-nak a Progym SK elnöke.

Kapcsolódók

Kimaradt?