A gyergyószentmiklósi Progym a playoff-ban!

Két nyertes mérkőzés után bebiztosította a helyét a gyergyószentmiklósi Progym a rájátszás-sorozatban, megszerezve a második helyet. Az országos felnőtt jégkorong bajnokság Galacon rendezett utolsó körmérkőzéses fordulójából még két vasárnapi mérkőzés van hátra.

Miután pénteken a Progym simán verte a bukaresti Sportul Studenţesc  csapatát, szombaton játszotta a szezon eddigi legnehezebb és egyben legfontosabb mérkőzését: a piros-fehéreknek a házigazda Dunarea csapatával kellett harcba szállniuk.

A Duna-parti győzelem egyenes utat jelenthetett a rájátszás-sorozatban való részvételhez, ám a házigazdák nem hagyták magukat: ők szerezték meg a vezetést és a mérkőzés vége előtt tíz perccel két gólos előnyük volt a gyergyói csapattal szemben. A rendes játékidő lejárta után a 4-4-es eredményen a hosszabbítás percei sem változtattak, azonban a büntetőlövésekben a gyergyói csapat volt eredményesebb, így az 5-4-es eredmény egyenesen a rájátszás-sorozatba vezette a piros-fehéreket.

Az eddig lejátszott mérkőzések eredményei:

Progym SK - Sportul Studenţesc: 11-0 (Barabás 2, Sára 2, Potapovs, Kyrychenko, Neagos, Pál Zs., Kozma, Czirják, Hildebrand)

Steaua-Rangers – Dunărea Galaţi:  11-4 (Catalin Berdila, Mihai Georgescu (3), Ioan Timaru (3), Ciprian Tapu, Viorel Nicolescu, Marius Marcus, Alexandru Munteanu)

Sportul Studenţesc - Steaua-Rangers: 4-9 (Marian Ghiţă (2), Ştefan Stănescu, Mihai Visean és Andras Kostandi, Mircea Constantin (2), Bogdan Stefan, Catalin Berdila, Daniel Kohanchuk, Mihai Georgescu, Alexandru Munteanu, Andrei Dumitru)

Progym SK - Dunărea Galaţi: 5-4 (Kyrycenco(3), Csergő Hunor, Emils Popatovs és Adrian Irimia(2), Stanislav Eis, Cătălin Geru)

A vasárnapi mérkőzéseken a Duna-parti csapat a bukaresti egyetemistákkal, a gyergyói Progym pedig a Katonákkal száll harcba. Ami azonban már biztos, hogy a MOL ligából érkező Brassói Corona és a HSC Csíkszereda mellett a hazai listát vezető fővárosi Steaua Rangers és a gyergyószentmiklósi Progym SK vesznek részt a rájátszás-sorozatban.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?