Döntőbe jutott a HSC Csíkszereda jégkorongcsapata

Nem született meglepetés a román bajnoki elődöntő harmadik mérkőzésén a HSC Csíkszereda – Bukaresti Steaua mérkőzésen. A hazai pályán játszó csíki csapat végig hatalmas fölényben játszott a „bakák” ellen és sima hétgólos győzelmet aratott. A csütörtök esti összecsapás fénypontját a Curilla-Lusneac párbaj jelentette. A két játékos két alkalommal is összecsapott, de mindkét esetben a HSC légiósa kerekedett felül, tegyük hozzá, könnyedén.

A döntőben a csíki csapat a Brassói Coronával találkozik, amely a Gyergyószentmiklósi Progymot intézte el söpréssel az elődöntők során. Az utolsó mérkőzésen 5–2-re nyert a brassói csapat, hazai környezetben a Progym ellen. A gyergyószentmiklósi gárda góljait a HSC kölcsönbe adott játékosa, Hildebrand, szerezte. A finálé párharca a tervek szerint hétfőn kezdődnek Brassóban. A versenykiírás szerint 2-2-1-1-1 rendszerben játsszák a döntőt a mérkőző felek. Hivatalos értesítés viszont nem érkezett még a fináléval, illetve a kidöntővel kapcsolatosan.

Eredmény:

HSC Csíkszereda – Bukaresti Steaua 9–2 (2–0, 4–1,3–1)

Gól: Tranca Daniel (9.), Mihály Ede (11., 41., 44.), Vaclav Novak (23.), Bíró Ottó (23.), Szőcs Szabolcs (30.), Marek Curilla (34.), Moldován Ervin (53.), illetve Ioan Timaru (38.), Bocu Florian (47.).

Mestermérleg:

Christer Dreberg, HSC Csíkszereda: „Örvendek, hogy sikerült bejutnunk a döntőbe. Az elődöntő második, illetve harmadik mérkőzésén jól játszottunk. Innentől kezdve a Brassó elleni fináléra koncentrálunk. Még van pár napunk arra, hogy felkészüljünk a játékukból.”

Kimaradt?