Simára sikerült a jégkorong elődöntő második mérkőzése

Egy győzelemre került a román bajnoki döntőbe jutástól a HSC Csíkszereda jégkorongcsapata miután kedd kora este sima győzelmet aratott a Bukaresti Steaua ellen az elődöntő második mérkőzésén. Nem volt kérdéses a győztes kiléte.

Míg hétfőn a vártnál szorosabb eredmény született a Bukaresti Steaua – HSC Csíkszereda román bajnoki elődöntő első mérkőzésén, addig a kedd kora esti mérkőzésen gólokban is kijött a két csapat közti különbség.

A találkozó első góljára mindössze nyolc percet kellett várni. Ekkor Moldován Ervin nyitotta meg a gólok sorozatát, amelyet Becze, majd Farkas folytatott az első húsz perc végéig. A játék képe alapján az első harmad után az volt a kérdés, hogy a két csapat közt meg lesz-e a tízgólos különbség. Ehhez végül közeljárt a HSC, de a legvégén nyolc lett közte.

Becze mesterhármast ért el, Moldován duplázott, míg Farkas, Bíró Tamás, Curilla, illetve Tranca egy-egy góllal vette ki a részét a csíki csapat sikeréből. A párharc harmadik mérkőzését Csíkszeredában rendezik csütörtökön 18 órától. A találkozóra ezúttal sem volt nevezve Novak és Ölander. Mindkét játékos sérüléssel bajlódik.

Eredmények:

Bukaresti Steaua – HSC Csíkszereda 1–9 (0–3, 0–3, 1–3)

Gólszerzők: Lusneac (56.), illetve Moldován (8., 30.), Becze (14., 48., 50.), Farkas (19.), Bíró T. (32.), Curilla (39.), Tranca (48.).

A három nyert mérkőzésig tartó párharc állása: 0–2.

Kimaradt?