F1-orvos: Schumacher rajongóinak fel kell készülniük "a legrosszabbra"

Michael Schumacher rajongóinak fel kell készülniük "a legrosszabbra", minthogy a mesterséges kómában fekvő volt világbajnokot nyolcadik hete nem sikerül felébreszteni - közölte a blogján Gary Hartstein. A Forma-1 sorozatok korábbi orvosát a hvg.hu idézte.

Minél tovább tart Michael Schumacher többszörös F1-világbajnok felébresztése a mesterséges kómából, annál kisebb az esélye, hogy valaha is felépül - írta a The Independent szerint blogbejegyzésében Gary Hartstein, a Forma-1 sorozat korábbi orvosa. A szakértő szerint a rajongóknak "a legrosszabbra" is fel kell készülniük.

Schumachert, aki tavaly szenvedett síbalesetet Franciaországban, már nyolcadik hete próbálják felébreszteni, de eddig ez nem sikerült. Két hete Schumacher menedzsere azt mondta, addig folytatják a próbálkozást, amíg szükséges, és ez egy hosszú folyamat lehet.

Hartstein most a blogjában azt írta, az, hogy a Schumacher állapotáról szóló tájékoztatók elmaradása talán mindenkinek lehetőséget ad arra, hogy kicsit továbblépjen, feldolgozza, ami történik és elkezdődhessen az elválás folyamata.

Az orvos szerint az is valószínű, hogy igazak a Schumacher jelentős súlyvesztéséről szóló hírek, a kómában fekvő betegek ugyanis nem használják az izmaikat. Egyes beszámolók korábban azt közölték, a F1-világbajnok testsúlyának már 25 százalékát elveszítette. Hartstein szerint ennek következményei viszont nem feltétlenül drámaiak, a kómában fekvő betegnek ugyanis nincs szüksége az izmaira.

Kapcsolódók

Kimaradt?