Schumachert még mindig ébresztik, de nem reagál a külvilágra

Nem reagál a külvilágra Michael Schumacher, akit több mint két hete próbálnak felébreszteni a mesterséges kómából.

Több mint két hét telt el azóta, hogy elkezdték csökkenteni a mesterséges kómában fekvő Michael Schumacher altatóadaját orvosai. A hvg.hu által idézett Bild német bulvármagazin azt írja: bár a Forma-1-es legenda már többször megmozdult reflexszerűen, ám továbbra sem reagál a külvilágra.

Az ébresztési folyamat hetekig is eltarthat, Schumacher felesége, Corinna és a barátok sokszor beszélnek hozzá az ágyánál ülve - írja a lap. "Az biztos, hogy a kómában fekvő betegekre nagyon megnyugtatóan hat a hozzájuk közel álló emberek hangja" - mondta Heinzpeter Moecke, a hamburgi Asklepios Klinika sürgősségi osztályának vezetője a Bildnek.

Schumacher a franciaországi Méribelben történt december 29-i síbalesetében szenvedett súlyos fejsérüléseket, azóta a grenoble-i kórházban ápolják. Állapotáról keveset tudni, hivatalos információkkal csak menedzsmentje, illetve a kezelőorvosok szolgálhatnak. A baleset után Schumacher állapota életveszélyes volt, kétszer operálták meg, a második beavatkozás során vérömlenyt távolítottak el az agyából.

Kapcsolódók

Kimaradt?