Rémhírek terjednek Michael Scumacherről

Nem igazak azok az értesülések, melyek szerint Michael Schumacher elhunyt volna! - cáfolt határozottan pénteken közleményében a Grenoble-i Klinika, miután a hétszeres Formula-1-es világbajnok halálhírét keltették.

Az elmúlt napokban több közösségi médiumban - többek között a twitteren - elterjedt az az értesülés, hogy a december végén síbalesetet szenvedett expilóta már nem él, csak a kórház részéről senki nem vállalja magára a bejelentés ódiumát.

A kitaláció alapját az szolgáltatta, hogy újságírók az intézményben mindhiába kérdezősködtek Schumacher állapotáról, ráadásul a kacsához remek táptalajt szolgáltatott az a tény, hogy a legutóbbi hivatalos információk még arról szóltak, hogy megkezdik a mesterséges kómában lévő 45 éves német sportember felébresztését.

A L'Equipe című sportlap akkor azt írta, több neurológiai vizsgálatot elvégeztek rajta, s ezekre pozitívan reagált, más források szerint pislogott is. Azóta viszont semmi hír. "A felébresztése folyamata hosszú időt vesz igénybe!" - nyilatkozta akkor a versenyző menedzsere, Sabine Kehm. A türelmetlenség a jelek szerint fals szólamokat eredményezett.

Egyes orvosok ugyanakkor arra hívják fel a figyelmet, hogy Schumacher több mint négy hete kómában van, márpedig ennyi idő után felkelteni roppant veszélyes és időigényes feladat. Akár örökre vegetatív állapotba kerülhet, s a kómát fenntartó gyógyszereknek is több hétre van szükségük, hogy kiürüljenek a szervezetéből.

Schumacher tavaly december 29-én szenvedett balesetet, amikor egy baráti társasággal a francia Alpokban síelt.

Kapcsolódók

Kimaradt?