Bölöni fenekestül forgatta volna fel a magyar futballt

Nyolc év alatt „forgatta volna fel fenekestül” a magyar labdarúgást a jelenleg Katarban edzősködő Bölöni László amennyiben megegyezett volna a Magyar Labdarúgó-szövetséggel a magyar válogatott irányításának átvételéről. A Nemzeti Sportnak adott pénteki interjúban a marosvásárhelyi születésű szakember elmondta, a pénzkérdésig el sem jutottak a tárgyalások során, mert a szakmai kérdésekben sem tudtak megegyezni.

A riporter első kérdésére, hogy – bár az MLSZ első számú jelöltje volt – miért nem tudtak megegyezni, Bölöni előbb kitérő választ adott: „a jövő nyaráig szerződés köt a katari al-Horhoz”, majd elmondta, a gondot nem az anyagiak okozták, hanem a magyar labdarúgás feltámasztásával kapcsolatos teendők. „Elnézést kérek, de kimondom, ezerkilencszáznyolcvanhattól nem jegyzik a magyar futballt Európában. Ez óriási időkiesés, és bizony ez a tény is a szakmát minősíti, vádolja” – fogalmazott a 108-szoros román válogatott. Hozzátette: az utóbbi időben többet foglalkozott a Magyarországról érkező hírekkel, és a problémák elemzésekor mélyebbre ásta magát. „Edzőként szerzett tapasztalataimra alapozva próbáltam választ találni a megoldásért kiáltó kérdésekre, nem csupán egy feladatra kell figyelni, sok mindent kell eltörölni, megváltoztatni. Képletesen szólva nem egy szálból áll a csokor hanem többől, ráadásul ez a csokor mind szúrós szamárkóróból áll. Olyan intézkedéseket kell foganatosítani, olyan terveket kell megvalósítani, olyan határozatokat kell hozni és végrehajtani, amelyek szúrnak, mint az említett virág. Az elkerülhetetlen változások nem szülnének szimpátiát, sőt beletaposhatnak a szakma poros kényelmességébe, zavarhatnak embereket, neveket. Feltétlenül ellenfeleket állítana, de akkor is változásra van szükség” – fejtette ki Bölöni László.

A leghíresebb erdélyi labdarúgó leszögezte, nem elképzelései, hanem konkrét tervei vannak a magyar foci felemelkedéséhez, amit nyolc év alatt léptetett volna életbe.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?