Kórházba fekvő beteg gyerekeknek gyűjt plüssjátékokat a Sepsi SIC

Kórházba fekvő beteg gyerekek számára gyűjt plüssjátékokat a Sepsi SIC női kosárlabdacsapat. A sepsiszentgyörgyi sportklub arra kéri a szurkolókat, hogy csütörtök esti mérkőzésre vigyenek magukkal plüss játékokat, azokat majd a mérkőzés szünetében gyűjtik össze, és a kosaras lányok eljuttatják a megyei sürgősségi kórház gyerekosztályára.

A Sepsi SIC kosaras lányai egyébként csütörtökön 19 órától a női Fiba Eurocup sorozat ötödik körében a fehérorosz Horizont Minszk csapatát fogadja a sepsiszentgyörgyi sportcsarnokban. A fehérorosz vendégcsapat a csoport második helyén tartózkodik, játékoskeretében heten is tagjai hazájuk nemzeti válogatottjának, így nem lesz könnyű dolga Sepsi SIC-nek. A két csapat Minszkben játszott mérkőzését a fehéroroszok nyerték.

A sepsiszentgyörgyi zöld-fehér csapat új edzője, a bosnyák Zoran Mikes úgy nyilatkozott: „nehéz csoport a miénk, jó csapatok alkotják. Nehezítették a dolgunkat a hosszú utazások, időzóna átállások, illetve az, hogy egymás után 3 mérkőzésünket is idegenben játszottuk”. Hozzátette: a török Tarsusnak nagyon jó külföldi játékosai vannak, a minszki csapatból 7 játékos a válogatott tagja, a novoszibirszki csapatnak nagyon tapasztalt, jó edzője van, keretüket 12 hasonló képességű játékos alkotja”. 

A csütörtöki mérkőzést követően a Sepsi SIC december 12-én játssza majd utolsó hazai mérkőzését az Európa Kupában. Jövő héten a Dynamo Novosibirsk-et fogadják a sepsiszentgyörgyi sportcsarnokban.

Kapcsolódók

Kimaradt?