Szerdán indul a Sepsi SIC európai kalandja

Szerdán este 7 órakor kezdi az európai kupában való szereplését a Sepsi SIC női kosárlabdacsapat. A háromszéki lányok a sepsiszentgyörgyi sportcsarnokban látják vendégül a török Tarsus Belediyespor csapatát az Eurocup kupasorozat első mérkőzésén.

A Sepsi SIC közleményében rámutat, hogy az ellenfél nagyon erős játékoskerettel rendelkezik, náluk játszik a kétszeres olimpiai bajnok, kétszeres WNBA bajnok Delisha Milton-Jones, a korábban WNBA csapatoknál megforduló Doneeka Hodges, Renee Montgomery és az Euroleague győztes, 201cm magas Korel Engin is. A török csapat egyébként a tavalyi szezonban is szerepelt az Euroligában.

Az idei Európai kupaküzdelmekben a Sepsi Sic az egyedüli romániai induló. A sepsiszentgyörgyi csapatban játszik a bosnyák válogatott Lejla Bejtic, a szerb Zorica Mitov, a svéd Kalis Loyd, az amerikai Samantha Prahalis, Sarina Simmons-al, és Jasmine Watson, a hazai Gabriela Cursaru és Elena Dincă. A csapatot erősítik háromszéki játékosok, mint Veres Adrienn, Kokovay Melánia, Kászoni Boglárka, Sinka Andrea, Szabó Bernadette, Csulak Noémi, Kelemen Kincső és Debreczi Iringó, akik Déri Csaba vezetőedző irányítása alatt lépnek pályára.

A sepsiszentgyörgyi kosárlabda csapat harmadszor vág bele az európai kupakalandba, miután 2008-2009-ben és 2009-2010-ben is sikerült továbbjutnia csoportjából, majd a legjobb 16 között búcsúzott. A Sepsi SIC idei célkitűzése a tisztes helytállás a magasan jegyzett Európai csapatok között. Csoportjában meg kell mérkőznie még a Dinamo Novoszibirszk és az Horizont Minszk együtteseivel.

A szerdán 19 órától kezdődő mérkőzésre a sepsiszentgyörgyi Szabó Kati Sportcsarnok mindkét bejáratát kinyitják, tájékoztattak a szervezők, akik kérik a szurkolókat, hogy ha tehetik, idejében menjenek ki a mérkőzésre, a jegyek árusítását 17.30 órától kezdik. A jegyek 7 lejbe, a programfüzet tombolával együtt 3 lejbe kerül, a szünetben Sepsi SIC posztereket és szurkolói tárgyakat fog kisorsolni.

 

Kimaradt?