Erős játékosok gazdagítják a Sepsi SIC női kosárlabdacsapatot

Kialakult a Sepsi SIC női kosárlabdacsapat végleges játékos kerete, miután a sepsiszentgyörgyi sportklub leigazolt egy szerb és egy bosnyák játékost is.

A Sepsi SIC vezetősége szerint a 175 centiméter magas bedobó, Bejtic Lejla, Bosznia Hercegovinában született, és 2005 óta a bosnyák válogatott tagja. Tavaly a Sportul Studențesc irányítója volt. A center poszton játszó 189 cm magas szerb játékos, Mitov Zorica, Craiova-ról igazolt Sepsiszentgyörgyre. Korábban hat éven keresztül szerepelt a korosztályos illetve felnőtt szerb válogatottban.

Mint arról már beszámoltunk a Sepsi SIC csapatát erősíti még a svéd Kalis Loyd, aki korábban az amerikai Lamard Cardinal egyetemi kosárlabdacsapat védője volt, és tagja a svéd női kosárlabda válogatottnak. Leigazolták továbbá a 22 éves, amerikai Prahalis Samanthát, aki eddig a WNBA-ben szereplő New York Liberty profi kosárlabdacsapat irányítója volt. Szerződést kötöttek az ugyancsak amerikai Sarina Simmons-al, és Jasmine Watson-al, illetve Gabriela Cursaru szerződtetése mellett meghosszabbították Elena Dincă játékos és Déri Csaba vezetőedző szerződését is. A sepsiszentgyörgyi Sepsi SIC az egyetlen európai kupaszereplésben érdekelt hazai csapat, amely benevezett a FIBA Európa Kupába.

A Kovászna Megye Tanácsa és Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala tulajdonában lévő sportklub kosárlabda szakosztályának vezetője, Rusz István kifejtette: „Két szempont állt az európai szereplés elvállalása mellett, egyrészt a két önkormányzat biztos támogatása, másrészt a szurkolók és a város példaértékű kiállása a klub mellett”. A FIBA-kupa a második számú női csapatviadal, amelynek mérkőzései november elején kezdődnek.

Kimaradt?