Bosnyák vezetőedző a Sepsi SIC női kosárlabdacsapat élén

A sepsiszentgyörgyi Sepsi SIC női kosárlabdacsapat a 41 éves bosnyák Zoran Mikes-t igazolta le, miután múlt héten eredménytelenség miatt menesztették Déri Csaba vezetőedzőt, aki három idényben irányította a zöld-fehér csapat játékát.

A Sepsi SIC sportklub vezetősége, a támogatók és szurkolók elvárása az volt, hogy a bajnokság első helyein szerepeljen a csapat, amely egyébként egyetlen romániai klubként részt vesz a Fiba Eurocup sorozatban is. A Sepsi SIC az elmúlt két hétben négyszer szenvedett vereséget Gyulafehérvár, Arad, a török Tarsus Belediyespor és a fehérorosz Horizont Minszk ellen. Jelenleg Oroszországban tartózkodnak, és szerdán 14 órakor mérkőznek meg a Novosibirsk Dinamoval. A frissen leigazolt vezetőedző, Zoran Mikes pénteken érkezik az országba, és ugyanaznap a bukaresti Rapid elleni mérkőzésen irányítja első alkalommal a sepsiszentgyörgyi kosaras lányokat.

Zoran Mikes 2002-2008 között vezette Bosznia-Hercegovina női kosárlabda válogatottját, 2004-től Banja Luka csapatával ötszörös országos bajnok, valamint négyszeres kupagyőztes volt. A sepsiszentgyörgyi sportklub vezetősége abban bízik, hogy Zoran Mikes vezetésével sikerül elérniük a bajnokság elején kitűzött célokat.

Kimaradt?