Liga 1: „tapad” az élbolyra a Sepsi OSK

Hátrányból fordítva nyert idegenben a Sepsi OSK az első osztályú labdarúgó-bajnokság 11. fordulójának hétfő kora esti meccsén.

A válogatott meccsek miatti szünetet követően nehezen lendült formába a sepsiszentgyörgyi csapat a târgoviștei Chindia, hiszen a Giurgiuban rendezett meccsen a „hazaiak” szereztek vezetést Dumitrașcu révén, így szünetben még ők álltak nyerésre.

Térfélcsere után Leo Grozavu vezetőedző tanítványai lassan felőrölték a Chindia játékosainak ellenállását, és cserejátékosai révén a Sepsi OSK a hajrához közeledve alig kilenc perc alatt a maga javára fordította az eredmény. A székelyföldi csapat ezzel két pontra megközelítette a dobogó alsó fokán álló, bajnoki címvédő Kolozsvár CFR-t.

A Kovászna megyei együttes a következő hétvégén a Román Kupa 5. fordulójában lép pályára (a legjobb 16 közé jutásért) a másodosztályú Turnu Măgurele vendégeként, a legközelebbi bajnoki meccsen (december 5-én) pedig az FC Botoșani-t fogadja.

Liga 1, 11. forduló, hétfői meccsek: Chindia Târgoviște–Sepsi OSK 1–2 (1–0), gólszerzők: Dumitrașcu (39.), illetve Aganovic (69.), Achahbar (78.). Medgyesi Gaz Metan–FCSB 2–3 (1–2), gólszerzők: Deaconu (16.), Valente (60.), illetve Olaru (11. és 31.), Buș (90., 11-esből). A forduló többi eredményét itt találja.

(Nyitóképen: Szentgyörgyi gólöröm | Fotó: Tókos Csaba / sepsiosk.ro)

Kapcsolódók

Kimaradt?