Liga 1: először botlott a CSU Craiova, élt a lehetőséggel a CFR és a Sepsi OSK

A Kolozsvári CFR és a Sepsi OSK élt a kínálkozó lehetőséggel a labdarúgó Liga 1 nyolcadik fordulójában, és soros ellenfele legyőzésével közelebb lopakodott a szezonbeli első vereségét elkönyvelő CSU Craiovához.

A labdarúgó Liga 1 nyolcadik fordulójában megtörtént az, amire nagyon sok csapat már nagyon rég óta vár: léket kapott a CSU Craiova hajója. Az eddig hibátlanul menetelő oltyánokat nem valamelyik rivális győzte le, hanem a középmezőnyben tanyázó Academica Clinceni. És nem is akárhol, hanem a craiovai Ion Oblemenco stadionban. 

A Cristiano Bergodi által irányított CSU veresége valóságos energiabombával töltötte fel a listavezető mögött levő csapatokat, hiszen felkínálkozott a lehetőség arra, hogy közelebb lopakodjanak az oltyánokhoz.

A FC Botosani a Medgyesi Gaz Metan idegenbeli legyőzésével 11-re növelte pontjai számát, amit egy nappal később az Aradi UTA is megtett a Chindia Targoviste fölött aratott diadalával. Bálint László csapata az elmúlt négy fordulóban 2 győzelmet és 2 döntetlent ért el és ezzel feljött a tabella 6. helyére.

Még előkelőbb helyet foglal el a tabellán a Sepsi OSK, amely a spanyol sztárokkal „felpumpolt” Dinamót fektette két vállra. Leo Grozavu tanítványai a 29. percben szereték meg a vezetést, amikor Annas Achahbar mintegy 20 méterről védhetetlenül bombázott a fővárosiak kapujába. Szünetben Cosmin Contra alapos fejmosást rendezhetett a Dinamo öltözőjében, ugyanis a fővárosiak rendkívól motiváltan futottak ki a második félidőre, viszont ledületüket nem tudták gólra váltani. Idővel elfogytak, a Sepsi OSK pedig a 77. percben megduplázta előnyét: Golofca mesteri passzából Fülöp István mattolta Renét. A háromszékiek győzelmi sorozata immár négy mérkőzésre nőtt, és 15 pontjukkal beérték a dobogó harmadik fokán álló FCSB-t (amely hétfő este a Nagyszebeni FC Hermannstadt ellen ismét elléphet 3 ponttal - szerk. megj.)

Még nagyobb tétje volt a 8. fordulóban aratott győzelemnek a Kolozsvári CFR számára, ugyanis a címvédő két Európa-ligás mérkőzés között, alaposan felforgatott csapattal, piros lapja miatt eltiltott edzője nélkül jelent meg az Ilfov megyei FC Voluntari pályáján. S annak az információnak birtokában, hogy a CSU Craiova pontot hullajtott, külön motivációt jelentett  Dan Petrescu „második sora” számára. A CSZKA Szófia elleni csapatból csapatból csak a kapus Balgradean, valamint Andrei Burcă és Cristian Deac maradt meg hírmondónak, de a vasutasok így is erőből lenyomták a Voluntarit. Egy gól nélküli első félidő után a CFR magasabb fokozatra kapcsolt és az ifi Cătălin Itu szemfüles találatával begyűjtötte a 3 pontot. A CFR ezzel három pontra megközelítette a CSU Craiovát és ismét bebizonyította, hogy képes két fronton - bajnokság és Európa-liga - is helyt állni.  

A tabella jelenlegi állása szerint a play off szereplést érő első hat hely közül hármat erdélyi csapatok foglalnak el: a Kolozsvári CFR 2., a Sepsi OSK 4., az Aradi UTA pedig 6. helyen áll. 

Labdarúgó Liga 1, a 8. forduló eredményei
Medgyesi Gaz Metan-FC Botoşani 1-2
CSU Craiova-Academica Clinceni 0-1
Aradi UTA-Chindia Targoviste 1-0
Astra Giurgiu-Poli Iași 4-0
Sepsi OSK-Dinamo 2-0
FC Viitorul-FC Argeş 2-2 
FC Voluntari-Kolozsvári CFR 0-1
FCSB-Nagyszebeni FC Hermannstadt (hétfő, 21:00)

Kapcsolódók

Kimaradt?