Liga 1: sorozatban harmadik győzelmét szerezte meg a Sepsi OSK

Nem kegyelmezett a Sepsi OSK az ezer sebből vérző - 5 sérült, 3 koronavírusos, 1 eltiltott - Poli Iașinak a labdarúgó Liga 1 hetedik fordulójának szombat délutáni mérkőzésén: Leo Grozavu csapata 4-1-re nyert a moldvai városban és 12 pontjával ideiglenesen feljött a tabella 4. helyére.

A háromszékiek már az első félidőben eldöntötték a Poli Iași elleni idegenbeli mérkőzésen a 3 pont sorsát, hiszen Bajrovic (24. perc), Vasvari (34. perc, büntetőből)) és Bouhenna (39. perc) góljaival 3-0-s vezetéssel vonulhattak szünetre. Leo Grozavu csapatának ilyen nagyfokú fölényéhez egy kis előzetes magyarázat is jár: a moldvai csapat erősen tartalékosan volt kénytelen kiállni, hiszen 1 eltiltott, 3 koronavírusos és 5 sérült játékosára se számíthatott Daniel Pancu.

A házigazdák a második félidő elején kozmetikáztak egy kicsit az eredményen Popadiuc révén (53. perc), de többre már nem futotta erejükből. A végjátékban aztán De Iriondo öngólja megadta a Poli számára a kegyelemdöfést.

A Sepsi OSK a gyengébb kezdés után sorozatban immár harmadik mérkőzését nyeri meg, 12-re növelte pontjai számát, amivel utolérte a 7. fordulóban még ezután pályára lépő Kolozsvári CFR-t és FCSB-t.  

Labdarúgó Liga 1, a 7. forduló mérkőzései
FC Argeş-Astra Giurgiu 1-0
Chindia Targoviste-Medgyesi Gaz Metan 1-0
Poli Iași-Sepsi OSK 1-4
Kolozsvári CFR-FC Botoşani (szombat, 21:30)
Nagyszebeni FC Hermannstadt-Aradi UTA (vasárnap, 18:45)
Bukaresti Dinamo-CSU Craiova (vasárnap, 21:30)
FC Voluntari-FC Viitorul (hétfő, 18:00)
Academica Clinceni-FCSB (hétfő, 21:00) 

Kapcsolódók

Kimaradt?