Liga 1: aradi pontszerzés a szakadó szebeni esőben

Az első osztályú labdarúgó-bajnokság 7. fordulójának vasárnap kora esti meccsén az UTA 1–1-es döntetlent játszott Nagyszebenben az FC Hermannstadt vendégeként.

A koronavírus-fertőzések, eltiltások és sérülések miatt hét alapemberüket nélkülöző aradiak számára nem indult jól a meccs, hiszen a szebeniek már a meccs elején szöglethez jutottak, a beívelt labdát pedig Bright Addae olyan jól fejelte meg szorult helyzetben, hogy az a jobb oldali kapufáról a gólvonalon túlról pattant.

Szünetig sok érdemleges esemény nem történt, küzdelmes mezőnyjáték zajlott szászföldi csapat és az újonc aradi egylet között.

Térfélcsere után határozottabban léptek pályára Bálint László vezetőedző tanítványai: az UTA többet birtokolta a labdát, a ritka szebeni akciókat meghiúsította, próbált támadást építeni, de a szakadó esőben felázott pálya nem kedvezett a kombinatív játéknak. 

A vendégek számára a várva várt egyenlítés negyed órával a lefújás előtt jött el, amikor is szabadrúgáshoz jutottak a szebeni kaputól 18-19 méterre, és Hora a sorfal felett remekül csavarta a labdát a kapu bal oldalába. Ezt követően a Hermannstadt megpróbált magasabb fokozatba kapcsolni, de nem jött össze a győztes gól, így végül is igazságos döntetlen született.A következő fordulóban az UTA a Chindiát látja vendégül, a Hermannstadt pedig a FCSB vendége lesz.

Liga 1, a 7. forduló: FC Hermannstadt–UTA 1–1, gólszerzők: Bright Addae (5.), illetve Hora (75.).
További eredmények:
Kolozsvári CFR–FC Botoşani 2–1
FC Argeş–Astra Giurgiu 1–0
Chindia Târgoviște–Medgyesi Gaz Metan 1–0
Poli Iași–Sepsi OSK 1–4
Dinamo–Universitatea Craiova 0–1
FC Voluntari–Viitorul (hétfő, 18.00)
Academica Clinceni–FCSB (hétfő, 21.00)

Kapcsolódók

Kimaradt?